Slechts één lidstaat uit de eurozone sleurt een groter begrotingstekort dan België met zich mee

De Europese Commissie heeft de economische prognoses voor dit en de komende twee jaar gedeeld. Daarin liet die ook haar licht schijnen over de begrotingscijfers van de lidstaten van de eurozone. Daaruit blijkt dat België de op één na slechtste leerling van de Europese klas is.

Waarom is dit belangrijk?

De Europese regeringen hebben de afgelopen twee jaar uiteenlopende maatregelen genomen om de coronacrisis te bestrijden. Ze hadden niet veel tijd om op adem te komen, want kort daarna volgde de energiecrisis, die het continent tot op vandaag in zijn greep houdt. België is weliswaar nooit goed geweest in het op orde houden van de begroting. In het verleden is ons land zelfs al op het Europese strafbankje terechtgekomen.

Het nieuws: de Europese Commissie heeft de prognoses voor de Europese economie gepubliceerd. Daarin wordt er onder meer gewaarschuwd voor een recessie in het vierde kwartaal. De Commissie nam ook de begrotingscijfers van de lidstaten van de eurozone onder de loep.

  • Volgens die analyse zal het begrotingstekort in ons land dit jaar uitkomen op 5,2 procent. De Europese Commissie haalt daarbij de automatische loonindexering aan. "De hogere overheidskosten - de betaling van het ambtenarenloon
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer