Slechts 2 vrouwen in de top-10 van best betaalde atletes spelen geen tennis

De badmintonpseelster Pusarla Venkata Sindhu en de NASCAR-pilote Danica Patrick zijn de enige twee vrouwen in de Forbes-ranglijst van 10 best betaalde sportvrouwen die niet actief zijn in het tennis-circuit.

De top-10 voor 2017 wordt aangevoerd door Serena Williams, die vorig jaar amper prijzengeld binnenhaalde (63.000 dollar of 54.000 euro) vanwege haar zwangerschap en de geboorte van haar kind, maar nog altijd goed was voor 18 miljoen dollar (15,5 miljoen dollar) aan sponsoringovereenkomsten. Daarmee verdient ze nog een pak meer dan de Deense Caroline Wozniacki, die met 13 miljoen dollar (11,2 miljoen euro) op een tweede plaats strandt.

Opmerkelijk genoeg halen slechts 2 atletes die niet in het tennis actief zijn de top-10:

7. Pusarla Venkata Sindhu

Pusarla Venkata Sindhu (foto boven), beter gekend onder de naam PV Sindhu, is een 23-jarige badmintonspeelster uit India, die in 2016 zilver won op de Olympische Spelen van Rio de Janeiro.

Sindhu verdiende vorig jaar 500.000 dollar (431.000 euro) aan prijzengeld, maar zag haar inkomsten fors opgekrikt met een reeks sponsoringovereenkomsten die ruim 8 miljoen dollar (6,9 miljoen euro) opbrachten. Goed voor een zevende plaats.

Sindhu, die in het sportgekke India de faam van een superster heeft, verdient zodoende 163.000 dollar (140.000 euro) per week. Ter vergelijking: dat is meer dan wat de Rode Duivels Marrouane Fellaini en Vincent Kompany bij hun respectieve clubs verdienen.

Sindhu kan dan ook rekenen op een breed gamma van commerciële partnerschappen met o.a. Bridgestone banden, Gatorade, Nokia, Panasonic en een aantal lokale merken.

Donderdag gaan in Indonesië de Aziatische Spelen van start. Indien ze er in slaagt daar een medaille te rapen zou ze de eerste Indiase vrouw badmintonspeelster worden die dat presteert, wat haar commerciële waarde enkel verder zal vergroten.

9. Danica Patrick

Dan is er nog Danica Patrick (foto onder), de Amerikaanse NASCAR-pilote die in mei haar afscheid aan de autosport aankondigde, maar met een inkomen van 7,7 miljoen dollar (6,6 miljoen euro) nog altijd goed is voor een negende plaats in de Forbes top-10 van 2017.

NASCAR staat voor National Association for Stock Car Auto Racing en  ontstond gek genoeg tijdens de jaren van de drooglegging (1920 – 1933), toen alcohol verboden was en illegale drankstokers hun waren verdeelden via supersnelle wagens, waar de politie geen vat op kon krijgen. De auto’s waren uitgerust met speciale veringen, sterk genoeg om grote hoeveelheden drank te vervoeren.

De sport is in de VS, maar ook daarbuiten, mateloos populair. Danica blijft tot op vandaag de enige vrouw die ooit een IndyCar-wedstrijd kon winnen. Dat gebeurde in 2008 op het circuit van Motegiin Japan, tijdens de derde race van dat seizoen. 

Danica Patrick was altijd een fel begeerd doelwit voor sponsors, waaronder wereldmerken als Coca Cola, Tissot, GoDaddy, Chevrolet en Lyft.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20