Slack komt met goede resultaten, maar aandeel gaat onderuit

De zakelijke chatapp Slack stelde donderdag zijn resultaten voor. Alles kwam boven de verwachtingen uit en toch daalde het aandeel 2 procent bij de opening. Reden: geen woord over de concurrentie met Microsoft.

Slack rapporteerde een omzet van 169 miljoen dollar (152 miljoen euro), wat een groei is van 60 procent en ver boven de analistenverwachting van 156 miljoen zit. Het verlies bedroeg 2 cent per aandeel, terwijl er 8 cent verwacht was.

Goede resultaten dus, maar ze konden beleggers toch niet helemaal plezieren. Vlak na de bekendmaking daalde het aandeel al 6 procent in de voorbeurshandel. Later herstelde het weliswaar naar een winst van 4 procent, maar bij de opening van de beurs ging het opnieuw 2 procent in het rood.

Teams

De reden daarvoor is duidelijk. Slack ligt al een tijd in serieuze concurrentie met de techgigant Microsoft. Die overklaste Slack onlangs met zijn eigen chatapp Teams. Die haalt 20 miljoen dagelijks actieve gebruikers, terwijl dat bij Slack maar 12 miljoen is. En een paar dagen geleden lanceerde datzelfde Microsoft een project dat gebruikers meteen een volledig overzicht geeft van alles wat er te vinden is over een bepaald onderwerp. Als het dat toevoegt aan Teams, kan dat in het nadeel van Slack werken.

Eerder reageerde Slack dat Microsoft valsspeelt door Teams aan zijn Office365-pakket te koppelen. Daardoor zijn er automatisch meer gebruikers, maar die zijn niet per se actief op het platform, zegt Slack.

Maar op de presentatie van de cijfers geen woord over Microsoft of zijn nieuw project. Beleggers zien daar een slecht teken in en stuurden het aandeel omlaag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20