Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 06 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Microsoft valt Slack aan met nieuw project

Logo Business AM
Tech

02/12/2019 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Microsoft-CEO Satya Nadella. - EPA

De techgigant start met ‘Project Cortex’, dat mensen op een handige manier alle informatie moet geven die ze nodig hebben om hun werk te doen. Dat zou het de zakelijke chatapp Slack moeilijk kunnen maken.

Project Cortex verzamelt alle informatie die werknemers over een bepaald onderwerp delen via Microsoft-applicaties – waaronder documenten, gesprekken, videomeetings – en bundelt die in handige ‘topic cards’ waarop iedereen de juiste data vindt. Dat kan gaan over een lijst van experten of bepaalde belangrijke bronnen.

De kaarten verschijnen automatisch wanneer iemand werkt in een programma van Microsoft. Als twee werknemers dus in Teams, het equivalent van Slack, aan het chatten zijn over iets, kan Cortex detecteren waarover het gaat en meteen tonen wie er allemaal aan het project werkt en welke documenten er al over bestaan.

Efficiëntie

Het lost een probleem op dat vaak in bedrijven opduikt, namelijk dat er geen informatie over verschillende kanalen kan gedeeld worden. Het kan de productiviteit en de efficiëntie sterk verhogen.

Dat maakt van van Office365, dat alle apps bundelt, volgens experts ‘een meer complete oplossing’ dan concurrenten als Slack. Dat zou het dus wel eens moeilijk kunnen krijgen. Gebruikers zullen sneller overstappen op Teams als ze daar een vollediger overzicht van hun werk kunnen krijgen.

Microsoft is de leider in werkgelerateerde apps. Onlangs kondigde het bedrijf aan dat Teams 20 miljoen dagelijks actieve gebruikers heeft, tegenover 12 miljoen voor Slack. Slack reageerde daar wel op dat zijn gebruikers actiever zijn op de app.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks