Microsoft valt Slack aan met nieuw project

De techgigant start met ‘Project Cortex’, dat mensen op een handige manier alle informatie moet geven die ze nodig hebben om hun werk te doen. Dat zou het de zakelijke chatapp Slack moeilijk kunnen maken.

Project Cortex verzamelt alle informatie die werknemers over een bepaald onderwerp delen via Microsoft-applicaties – waaronder documenten, gesprekken, videomeetings – en bundelt die in handige ’topic cards’ waarop iedereen de juiste data vindt. Dat kan gaan over een lijst van experten of bepaalde belangrijke bronnen.

De kaarten verschijnen automatisch wanneer iemand werkt in een programma van Microsoft. Als twee werknemers dus in Teams, het equivalent van Slack, aan het chatten zijn over iets, kan Cortex detecteren waarover het gaat en meteen tonen wie er allemaal aan het project werkt en welke documenten er al over bestaan.

Efficiëntie

Het lost een probleem op dat vaak in bedrijven opduikt, namelijk dat er geen informatie over verschillende kanalen kan gedeeld worden. Het kan de productiviteit en de efficiëntie sterk verhogen.

Dat maakt van van Office365, dat alle apps bundelt, volgens experts ‘een meer complete oplossing’ dan concurrenten als Slack. Dat zou het dus wel eens moeilijk kunnen krijgen. Gebruikers zullen sneller overstappen op Teams als ze daar een vollediger overzicht van hun werk kunnen krijgen.

Microsoft is de leider in werkgelerateerde apps. Onlangs kondigde het bedrijf aan dat Teams 20 miljoen dagelijks actieve gebruikers heeft, tegenover 12 miljoen voor Slack. Slack reageerde daar wel op dat zijn gebruikers actiever zijn op de app.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20