Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 14 DEC

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Microsoft valt Slack aan met nieuw project

Logo Business AM
Tech

02/12/2019 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Microsoft-CEO Satya Nadella. - EPA

De techgigant start met ‘Project Cortex’, dat mensen op een handige manier alle informatie moet geven die ze nodig hebben om hun werk te doen. Dat zou het de zakelijke chatapp Slack moeilijk kunnen maken.

Project Cortex verzamelt alle informatie die werknemers over een bepaald onderwerp delen via Microsoft-applicaties – waaronder documenten, gesprekken, videomeetings – en bundelt die in handige ‘topic cards’ waarop iedereen de juiste data vindt. Dat kan gaan over een lijst van experten of bepaalde belangrijke bronnen.

De kaarten verschijnen automatisch wanneer iemand werkt in een programma van Microsoft. Als twee werknemers dus in Teams, het equivalent van Slack, aan het chatten zijn over iets, kan Cortex detecteren waarover het gaat en meteen tonen wie er allemaal aan het project werkt en welke documenten er al over bestaan.

Efficiëntie

Het lost een probleem op dat vaak in bedrijven opduikt, namelijk dat er geen informatie over verschillende kanalen kan gedeeld worden. Het kan de productiviteit en de efficiëntie sterk verhogen.

Dat maakt van van Office365, dat alle apps bundelt, volgens experts ‘een meer complete oplossing’ dan concurrenten als Slack. Dat zou het dus wel eens moeilijk kunnen krijgen. Gebruikers zullen sneller overstappen op Teams als ze daar een vollediger overzicht van hun werk kunnen krijgen.

Microsoft is de leider in werkgelerateerde apps. Onlangs kondigde het bedrijf aan dat Teams 20 miljoen dagelijks actieve gebruikers heeft, tegenover 12 miljoen voor Slack. Slack reageerde daar wel op dat zijn gebruikers actiever zijn op de app.

Bron: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo Business AM

Business AM | Quote of the day

Watermark

Snel internet moet behandeld worden als de nieuwe elektriciteit. Een openbare nutsvoorziening die voor iedereen beschikbaar moet zijn als een basismensenrecht.

Bernie Sanders, presidentskandidaat voor de Democratische Partij
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Quote of the day

Snel internet moet behandeld worden als de nieuwe elektriciteit. Een openbare nutsvoorziening die voor iedereen beschikbaar moet zijn als een basismensenrecht.

Bernie Sanders, presidentskandidaat voor de Democratische Partij

De wereldwijde financiële crisis was het ultieme bewijs dat vaak gebruikte indicatoren als het bbp tekort schieten. Geen van die cijfers waarschuwden ons dat er iets aan het mislopen was.

Joseph Stiglitz, Nobelprijswinnaar economie

Afrika zal de toekomst bepalen (zeker op vlak van bitcoin!). Ik ben nog niet zeker waar precies, maar ik zal er 3 tot 6 maanden gaan wonen in 2020.

Twitter-CEO Jack Dorsey

AI is zeer moeilijk in te sluiten en wie met een open systeem werkt zal een enorme voorsprong opbouwen. Diegenen die proberen hun systeem gesloten te houden, kan je totaal negeren.

Bill Gates, oprichter Microsoft

De handelsoorlog van Donald Trump brengt de VS en China op de rand van een koude oorlog.

Henry Kissinger, voormalig Amerikaans minister van Handel