Shiba Inu schiet ruim 20 procent hoger in 24 uur tijd

De afgelopen dagen is er een herstelbeweging aan de gang op de cryptomarkt. Zo is Bitcoin (BTC) opnieuw meer dan 40.000 dollar waard. Een van de opvallendste beweging van de afgelopen 24 uur staat weliswaar op naam van Shiba Inu (SHIB). De waarde van de grapmunt is toegenomen met meer dan 20 procent.

De cryptomarkt lijkt goed op weg te zijn om opnieuw een marktwaarde van 2.000 miljard dollar te bereiken. Volgens Coinmarketcap, een site die de koersen van de crypto’s volgt, is de markt op dit moment 1.960 miljard dollar waard.

Herstelbeweging op de cryptomarkt

De herstelbeweging is enkele dagen geleden ingezet. Zo was Bitcoin vrijdag opnieuw meer dan 40.000 dollar waard. De waarde van de grootste cryptomunt op de markt is intussen toegenomen tot 42.700 dollar. De koopgolf heeft zich de afgelopen dagen ook verspreid naar de andere cryptomunten. Zo heeft Ether (ETH) opnieuw de kaap gerond van 3.000 dollar.

Een van de sterkste stijgingen van de afgelopen 24 uur staat weliswaar op naam van Shiba Inu. De waarde van die munt is in die tijdspanne toegenomen met 22 procent. Op dit moment betaal je voor een SHIB 0,000027 dollar.

Koers SHIB afgelopen 24 uur – Coinmarketcap

Verschillende projecten

Ondanks die recente stijging, noteert SHIB nog altijd fors onder het recordniveau van 2021. Op het hoogtepunt was de munt 0,00008 dollar waard, oftewel bijna 250 procent boven de huidige koers.

Door de recente hausse is SHIB een plaatsje opgeschoven binnen de rangschikking van grootste cryptomunten. Met een marktwaarde van 15,2 miljard dollar is Shiba Inu de 14e grootste cryptomunt op de markt. Concurrent Dogecoin (DOGE) staat met een marktwaarde van bijna 21 miljard dollar op de 11e plek.

2022 zou hoe dan ook wel eens een belangrijk jaar kunnen zijn voor de grapmunt. Het team achter de crypto heeft namelijk verschillende projecten in de pijplijn zitten. Zo wordt er gewerkt aan Shibarium, een zogenaamd layer 2- blockchainproject. Dat is een protocol dat bovenop een bestaande blockchain komt. Daarnaast werkt SHIB aan een eigen metaverse, genaamd Oshiverse.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20