Kan de grapmunt Shiba Inu opnieuw opveren in 2022?

Net zoals veel andere cryptomunten heeft de grapmunt Shiba Inu (SHIB) sinds de start van 2022 wat terrein moeten prijsgeven. Vraag is of de concurrent van Dogecoin dit jaar opnieuw een recordkoers zal neerzetten. Of is het hoogtepunt al voorbij?

De cryptomunten hebben het vorige maand zwaar te verduren gekregen. De angst voor een renteverhoging en de spanningen aan de grens tussen Oekraïne en Rusland wegen op de koersen van de digitale munten. Sinds vrijdag is er wel een opflakkering aan de gang. De koers van Bitcoin (BTC), de grootste cryptomunt op de markt is de afgelopen 24 uur gestegen van 38.000 tot 41.600 dollar.

2021 was topjaar voor Shiba Inu

Ook SHIB heeft de afgelopen 24 uur kunnen profiteren van het positieve sentiment op de cryptomarkt. De koers van de grapmunt is gestegen met ruim 10 procent tot 0,00002345 dollar. Dat is nog ver onder recordniveau van 2021. In oktober was de munt even 0,0008 dollar waard.

In 2021 heeft de grapmunt veel faam verworven bij het brede publiek. Dat komt onder meer omdat in dat jaar meer en meer cryptohandelsplatformen de optie aanbieden om te beleggen in SHIB. De grapmunt heeft zelfs een eigen handelsplatform gelanceerd, genaamd ShibaSwap. Daar komt nog eens bij dat je vandaag al bij zo’n 600 handelaars wereldwijd met de munt kan betalen, volgens de cryptosite Cryptwerk.

Lancering Shibarium

Volgens Motley Fool zijn er drie zaken dit jaar die de koers van Shiba Inu een stevige boost kunnen geven. Om te beginnen is er de lancering van Shibarium, een zogenaamd layer 2- blockchainproject. Dat is een protocol dat bovenop een bestaande blockchain komt. Sommige cryptomunten lanceren een eigen layer om de transactiesnelheden te verbeteren en de kosten te drukken.

Daarnaast kan de beleggersapp Robinhood dit jaar een enorme impact hebben op de grapmunt. Cryptobeleggers zijn al langer vragende partij om SHIB aan te bieden via de beleggersapp. Het is immers al mogelijk om via Robinhood in andere crypto’s te beleggen. In december telde de app zo’n 17,3 miljoen actieve gebruikers. Dat betekent dat Shiba Inu via die app een nog groter publiek kan bereiken.

Op dit moment lijkt Robinhood geen interesse te hebben om Shiba Inu aan te bieden. CEO Vlad Tenev heeft zijn bezorgdheid geuit over het toevoegen van mogelijk niet-geregistreerde effecten aan het platform, wat de aandacht zou kunnen trekken van de Securities and Exchange Commission (SEC).

Oshiverse

Tot slot werkt het team achter SHIB aan een zogenaamde Oshiverse. Bedoeling is om een eigen metaverse te creëren. De cryptomunt slaat daarvoor de handen in elkaar met Playside Studios.

We mogen overigens niet vergeten dat Shiba Inu in het najaar van 2021 William David Volk, de voormalige vicepresident van technologie bij het Amerikaanse gamebedrijf Activision, heeft aangeworven om een eigen game te ontwikkelen. Die game zal deel uitmaken van de Oshiverse.

(kg)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.