Shiba Inu kondigt nieuwe metaverse aan: Shiberse moet een meeslepende ervaring voor gebruikers bieden

Shiba Inu kondigt een nieuwe eigen metaverse aan. Dit jaar wil de populaire meme-munt de Shiberse lanceren, zo maakte het team achter de munt donderdag bekend.

Op Twitter kondigde het team de uitstap naar de metaverse aan. De Shiberse – zoals de nieuwe metaverse zal gaan heten – is bedoeld als een ‘meeslepende ervaring’ voor gebruikers. Daarnaast zou de digitale omgeving de beste ultramoderne metaverse-graphics tot nu toe hebben, waardoor het een onvergetelijke ervaring moet worden. Ook heeft Shiba Inu verschillende partnerschappen aangekondigd waaruit gloednieuwe NFT’s moeten voortkomen.

Weelderige groene bladeren aan bomen

“De graphics van de Shiberse zijn chique en buitengewoon rijk. Elk aspect van de metaverse is zorgvuldig opgebouwd en bevat ‘weelderige groene bladeren’ aan bomen en rotsen. Het beeld is niets minder dan een kunstwerk”, zo zegt het team. 

In totaal zal de nieuwe metaverse 99.000 kavels tellen met variërende prijzen. Echter kan nog niet iedereen aan de slag in de digitale omgeving. Zogenaamde $LEASH-houders – een token in het Shiba-Inu-ecosysteem – zijn de eersten die toegang krijgen tot de metaverse. Deze tokens zijn momenteel meer dan 1000 euro per stuk waard.

In een gesprek op Twitter kondigde een van de ontwikkelaars, ArchAngel, een 10-daags exclusief verkoopevenement voor ‘leash’-houders aan, waar 35.000 kavels zullen worden verkocht. De overige 64.000 zullen later worden aangeboden aan het overige publiek. De prijzen variëren daarbij per locatie, de duurste stukken land liggen dicht bij het ‘hondenpark’. Er is nog geen datum voor de verkoop vastgelegd.

Markt van 8 biljoen dollar

Meer details van de Shiberse worden binnenkort gegeven. Het Metaverse is een digitale omgeving, waar gebruikers met een eigen avatar – een gepersonaliseerd personage dat de gebruiker visueel vertegenwoordigt – rond kan lopen. Sommigen zien het als de volgende fase van het huidige internet, dat nu een ruimtelijke vorm krijgt. Gebruikers kunnen handelen in crypto en NFT’s, er kan zelf grond worden gekocht in de digitale wereld. Ook Disney stortte zich recentelijk op de metaverse. Analisten op Wall Street voorspelden dat de metaverse kan groeien tot een markt van 8 biljoen dollar.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20