Sergio Herman vertrekt bij sterrenrestaurant The Jane

Topchef Sergio Herman neemt na zeven jaar afscheid van het Antwerpse sterrenrestaurant The Jane. Zijn zakenpartner Nick Bril wordt voortaan volledig eigenaar.

Herman (51) en Bril richtten The Jane op in 2014. Het Nederlandse duo kondigt Hermans vertrek nu aan in een persbericht. ‘The Jane Antwerp heeft ons vanaf het eerste moment uitgedaagd, zowel creatief als culinair en ik kijk met trots terug op alles wat we hier bereikt hebben. Het is niet meer dan logisch dat Nick Bril met zijn talent en ondernemerschap verderzet wat hij de voorbije jaren in de praktijk al deed’, zegt Herman.

Twee sterren

The Jane is met twee Michelinsterren en een 18/20-score volgens Gault&Millau een van de toprestaurants in ons land. Veel verandert er niet voor de werking, want de 37-jarige Bril runt al enkele jaren het restaurant. Bril was vroeger de souschef van Sergio Herman in diens restaurant Oud Sluis.

Sergio Herman is verbonden aan verscheidene restaurants, waaronder drie restaurants in Cadzand – Air Republic, Pure C en Blueness – en het jonge project Le Pristine, net als The Jane in Antwerpen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20