Seoul wil zelfmoorden op bruggen voorkomen met AI

Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea, wil met camerabeelden en artificiële intelligentie (AI) zelfmoorden voorkomen op bruggen. Dat bericht Reuters.

Waarom is dit belangrijk?

Zuid-Korea, met een bevolking van 52 miljoen mensen, heeft het hoogste zelfmoordcijfer in de OESO. Meer dan 13.700 mensen maakten in 2019 een einde aan hun eigen leven, blijkt uit overheidsgegevens.

Het Seoul Institute of Technology ontwikkelt een AI-systeem dat gedragspatronen analyseert aan de hand van gegevens van camera’s, sensoren en de dispatchgegevens van hulpdiensten.

Op basis van informatie uit urenlange camerabeelden en het beoordelen van details zoals de aarzeling van de persoon, kan de AI vervolgens een gevaarlijke situatie voorspellen en onmiddellijk reddingsteams waarschuwen, zei hoofdonderzoeker Kim Jun-chul.

“Verminderen van valse alarmen”

“We denken dat de nieuwe CCTV (cameratoezicht, red.) onze teams in staat zal stellen om de gevallen een beetje sneller op te sporen en ons te helpen om sneller op een oproep af te gaan”, vertelde Kim Hyeong-gil, die de leiding heeft over de Yeouido Water Rescue Brigade, aan Reuters terwijl hij de realtime beelden van bruggen op de Han Gang-rivier in Seoul in de gaten hield.

De Zuid-Koreaanse onderzoekers en hulpdiensten proberen zo met artificiële intelligentie zelfmoordpogingen op te sporen en te voorkomen.

“Het systeem leert uit de beelden zelf, wat tot betere resultaten kan leiden door het sterk verminderen van valse alarmen”, zei de hoofdonderzoeker.

Ernstige angststoornissen

Volgens een online-enquête van de Korea Society for Traumatic Stress Studies onder 570 tieners tussen 13 en 18 jaar in het hele land, bleek dat 17,5 procent blootgesteld is aan ernstige angst of depressie. Van de respondenten kampte 14,2 procent met een ernstige depressie en 11,2 procent met ernstige angststoornissen.

Een aanzienlijk aantal tieners wordt volgens onderzoekers geconfronteerd met depressies en angsten na de uitbraak van het coronavirus, waarbij een op de tien Zuid-Koreaanse tieners zegt aan zelfbeschadiging of zelfs zelfmoord te hebben gedacht, zo bleek uit de enquête.

Dringend nood aan een gesprek? … Bij de Zelfmoordlijn1813 staat er iemand voor je klaar. Elk gesprek is anoniem en gratis. Praten kan helpen. Surf naar zelfmoord1813.be of bel naar 1813.

Lees ook:

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20