Sentiment op cryptomarkt veert op na prijsstijging Bitcoin

Het marktsentiment voor crypto toonde dinsdag een lichte verbetering. Dat komt door de koersstijgingen van verschillende munten.

De crypto Fear and Greed Index geeft aan dat het marktsentiment op het moment van publiceren nog steeds in angst verkeert. Maar de graadmeter komt wel uit op 26 van de 100 punten, wat een lichte verbetering is ten opzichte van de extreme fear die de index gisteren aangaf.

Volgens CoinMarketCap-gegevens, heeft BTC 4,63 procent gewonnen in de afgelopen 24 uur, terwijl Ethereum 8,66 procent heeft gewonnen. Het feit dat Bitcoin historisch gezien altijd al positieve rendementen heeft geproduceerd in februari, kan enige opluchting bieden aan bullish traders.

Op het moment van schrijven had Bitcoin een dagelijks hoogtepunt bereikt van 39.104 dollar. Het initiële weerstandsniveau ligt op 41.419 dollar. Om de neerwaartse trend die zich sinds november heeft ingezet te keren, zullen kopers dus een significante beweging moeten maken boven 40.000-45.000 dollar.

Trend van munten die naar cold wallets verhuizen

Bitcoin zag voor de tweede keer een stroom van BTC-munten die van exchanges afging sinds de tweede week van september. Volgens het dataplatform Santiment ging er 40.785 BTC af van exchanges in de vorige week.

Het merkt op dat de aanhoudende trend van munten die naar cold wallets verhuizen een historisch sterk teken is voor prijsbewegingen op lange termijn. Dit komt omdat whale investeerders, de grote “walvissen” onder de beleggers, hun cryptocurrency weghalen bij exchanges wanneer ze van plan zijn om het voor een lange tijd vast te houden. Dit duidt op bullishness aan de kant van Bitcoin-beleggers.

Comeback Bitcoin

Crypto-gids meldde vandaag dat de El Salvadoraanse president Nayib Bukele voorspelt dat een ”gigantische Bitcoin-prijsstijging slechts een kwestie van tijd was vanwege het afgetopte aanbod.”

De belangrijkste cryptomunt eindigde de laatste dag van een negatieve januari in het groen, dankzij de recente opwaartse beweging. Bitcoin handelde op het moment van schrijven rond 38.598 dollar, waarmee het de verliezen van de voorgaande zeven dagen goedmaakte en de afgelopen week met 7 procent steeg.

(evb)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.