Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 05 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Britse Secure Trust Bank laat hypotheekleningen links liggen en kiest voor financiering voetbalabonnementen

Logo Business AM
Business

08/08/2019 | Dominique Dewitte | 3 min leestijd

De Britse Secure Trust Bank liet de markt voor hypotheekleningen links liggen en stak in het eerste semester van dit jaar meer geld in de financiering van seizoensabonnementen in het Britse voetbal en rugby. De bank kon zijn winst voor het eerste halfjaar op die manier met 20% doen stijgen, blijkt uit de halfjaarlijkse resultaten.

De Secure Trust Bank is een online concurrent voor traditionele banken en heeft zijn blootstelling aan fans van Britse sportteams verdubbeld, nu de markt voor hypotheken te weinig lucratieve kansen biedt.

Fans kunnen rentevrij lenen

Fans van teams uit de Engelse Premier League lenen in de lente tussen de 650 en 850 Britse pond (705 tot 922 euro) voor een seizoenskaart voor de competitie die in augustus van start gaat.

Clubs als Tottenham Hotspur, Manchester United en Celtic Glasgow nemen de betaling van de rente op die leningen voor hun rekening, waardoor fans de facto rentevrij kunnen lenen. Het gaat om kortlopende leningen met een duurtijd van zes tot negen maanden.

Secure Trust is naar eigen zeggen marktleider in de sector, met ‘honderdduizenden’ klanten voor zijn filiaal V12 Season Ticket Finance. Concurrent Zebra Finance trok zich vorig seizoen uit die markt terug.

Secure Trust trok zich in januari al uit de markt voor hypotheekleningen terug. Immer dalende rentevoeten en strenger toezicht vanuit de financiële waakhond lagen aan de basis van die beslissing. Grote banken als HSBC kunnen dat niet. Die hebben kapitaal en liquide middelen vaststaan in het VK, waardoor hen weinig andere opties resten dan het in de huizenmarkt te investeren, ondanks de flinterdunne marges.

440 euro tot 2.200 euro voor een abonnement bij een club uit de Premier League

Net als in België is er ook in Engeland een grote variatie in de prijzen van jaarabonnementen van eersteklasseclubs. Bij Manchester United betaal je omgerekend 577 euro voor de goedkoopste seizoenskaart en 1.030 euro voor de duurste. Maar bij promovendus Sheffield United is dat respectievelijk amper 440 euro tot 550 euro. De duurste abonnementen zijn die van de Tottenham Hotspurs, waar respectievelijk 860 tot 2.200 euro moet worden neergeteld. Deze laatste optie kost de supporter meer dan 110 euro per wedstrijd.

Ter vergelijking: een jaarabonnement bij onze landskampioen Racing Genk kost tussen de 190 euro en de 550 euro. Bij vice-landskampioen Club Brugge is dat 200 euro tot 860 euro.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton