Sector in het slop maar Action komt ongeschonden uit coronacrisis

De discountketen Action zette een indrukwekkende prestatie neer in het vorige kwartaal, dat van april tot juni liep. De omzet staat ondertussen hoger dan die over heel 2019 en de winst klom 10 procent hoger dan een kwartaal eerder. Dat meldt het investeringsfonds 3i, dat eigenaar is van de winkelketen, in zijn kwartaalresultaten.

Terwijl de hele retailsector in de ramsj zit door de coronacrisis, is daar bij Action weinig van te merken. Nochtans zijn de meeste winkels drie maanden gesloten geweest, zoals in de rest van de sector, maar meteen na de heropening ging de verkoop pijlsnel omhoog.

3i geeft geen concrete omzetcijfers voor Action, maar geeft aan dat de totale verkoop nu al boven die van heel 2019 ligt. Ook de winst steeg naar 539 miljoen euro, terwijl die in het vierde kwartaal nog op 491 miljoen lag.

600 miljoen in kas

Action heeft nu 631 miljoen euro in kas, wat de vooruitzichten stevig overtreft. Het was de bedoeling om tegen deze maand 500 miljoen euro cash in handen te hebben.

De keten opende de afgelopen zeven maanden al 48 van haar geplande 152 nieuwe winkels en denkt dus op schema te zitten om haar doel te halen.

Lees ook: Action veroordeeld voor ontslag werknemer die tasje van 3 cent meenam

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20