Sebastian Kurz wordt strateeg van topinvesteerder Peter Thiel

De voormalige Oostenrijkse kanselier Sebastian Kurz (35) wordt vanaf volgend jaar global strategist bij Thiel Capital, de investeringsfirma van miljardair Peter Thiel in San Francisco.

Dat melden de Oostenrijkse media Kronen Zeitung en Heute. Er wordt al enige tijd gespeculeerd op een verhuis van Kurz naar de Verenigde Staten. Palantir, het databedrijf van Peter Thiel, ging daarbij het vaakst over de tongen als nieuwe werkgever. Maar Palantir ontkent formeel zijn komst.

Kurz gaat aan de slag bij een ander bedrijf van Peter Thiel, Thiel Capital, als global strategist, zo bevestigt hij zelf aan Heute. Hij zou er beduidend meer verdienen dan de 312.000 euro bruto per jaar als kanselier, weet de Oostenrijkse website. De twee zijn geen onbekenden voor elkaar. In 2017 postte Kurz nog een foto met Thiel op Twitter.

Afscheid van de politiek

Kurz, de voormalige wonderboy van de Europese politiek, kondigde eerder deze maand zijn afscheid van de politiek aan. Dat staat niet los van het onderzoek naar corruptie, dat in oktober tot zijn aftreden geleid heeft. Hij wordt ervan beschuldigd overheidsgeld te hebben gebruikt om peilingen te manipuleren.

Techmiljardair Peter Thiel is medeoprichter van PayPal en één van de eerste investeerders in Facebook. Op politiek vlak staat hij dicht bij ex-president Donald Trump. Blake Masters, de operationeel directeur van Thiel Capital, kondigde onlangs aan dat hij senator van de staat Arizona wil worden.

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20