Beschermeling van Peter Thiel introduceert NFT’s in politieke fondsenwerving

Blake Masters, die met topinvesteerder Peter Thiel de bestseller Zero to One schreef, heeft een nieuwe toepassing bedacht voor NFT’s, de digitale verzamelobjecten die het voorbije jaar zo’n furore maakten. Hij gaat ze verkopen aan de geldschieters van zijn politieke campagne.

Masters stelt zich in de staat Arizona als Republikein kandidaat voor een senaatszitje. De ambitieuze dertiger is momenteel actief in het investeringsbedrijf en in de stichting van de vroege Facebook-investeerder en PayPal-medestichter Peter Thiel.

Zero to One

Maar Masters is vooral bekend als co-auteur van Thiels legendarische managementboek Zero to One uit 2014, nog steeds een inspiratiebron voor tech-ondernemers wereldwijd. Die bekendheid wil Masters nu verzilveren via de verkoop van NFT’s, cryptografische bestanden waar exclusieve rechten en voordelen aan zijn gekoppeld.

De 99 “limited-edition” NFT’s kosten 5.800 dollar elk, de helft voor de voorverkiezingen en de andere helft voor de “echte” verkiezingen. Met de digitale tokens krijgen de donatoren toegang tot een private chatruimte op het platform Discord en een uitnodiging tot minstens één exclusief feestje van Masters met Peter Thiel. Er is ook een ouderwetse fysieke beloning aan verbonden: een gesigneerd zeldzaam exemplaar van Zero to One.

Digitale politieke club

NFT’s vonden al ruime ingang in de entertainment-, kunst- en sportwereld en lijken met politieke fondswervingen een nieuwe markt te hebben gevonden. Masters lijkt ze te gaan gebruiken om er een eigen digitale club van (bemiddelde) gelijkgezinden mee uit te bouwen. De NFT’s kunnen dienen als toegangsticket.

Zowel Masters als Thiel staat dicht bij ex-president Donald Trump. Diens vrouw Melania experimenteert eveneens met NFT’s.

(kg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20