SAP en Microsoft smeden nauwere cloudalliantie

De Duitse softwarereus SAP versterkt zijn samenwerking met het Amerikaanse Microsoft met een nieuwe deal. De volgende 3 jaar gaat het duo verder inzetten op clouddiensten.

De 2 mastodonten werken al jaren samen. Ze gebruiken bijvoorbeeld al sinds 2017 elkaars clouddiensten. Op dat vlak willen ze nu verder stappen zetten. De nieuwe samenwerking focust zich op grote klanten. Zij hebben vaak moeite om van traditionele software over te stappen naar clouddiensten.

‘We hebben de clouddiensten van SAP gebundeld om klanten te ondersteunen bij de uitbreiding en integratie van SAP-systemen’, vertelt kersvers CEO Jennifer Morgan. Ze voegt eraan toe dat het nieuwe product via de distributiekanalen van Microsoft zal verkocht worden.

Nieuwe CEO

De informatie over deze samenwerking raakt bekend nu de Amerikaanse zakenman Bill McDermott na 17 jaar afscheid neemt als CEO. Hij maakt plaats voor Jennifer Morgan, de eerste vrouwelijke CEO van SAP. Ze is ook de eerste vrouw die het schopt tot CEO van een bedrijf in de DAX-index, de lijst met de grootste beursgenoteerde Duitse bedrijven.

Het partnerschap met Azure, de clouddivisie van Microsoft, is overigens niet exclusief. De Duitse softwarereus werkt ook samen met Google Cloud en Amazon Web Services.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20