Saoedische bomen verhinderen dat we het Engelse bos zien: Premier League breekt alle records

Het leek de voorbije zomer wel of de Saoedi’s – na de al opgemerkte overgang van Ronaldo net na de Mundial het monopolie opeisten op lucratieve voetbaltransfers. Benzema, Neymar, Mahrez, Firmin, Sadio Mane, Jordan Henderson, N’Golo Kante … alle verkasten ze naar Saoedische clubs waar niemand ooit van hoorde. Dat de 20 Premier League clubs deze zomer evenveel uitgaven als alle clubs uit de andere 4 grote competities samen, bleef grotendeels onopgemerkt.

Waarom is dit belangrijk?

De Saoedische transferactiviteiten katapulteren het koninkrijk in de top drie van competities waar het meest geld in omgaat. De oliegigant moet enkel nog Engeland (Premier League) en Frankrijk (Ligue 1) voor zich dulden. Maar het is vooral de Engelse dominantie die de Europese voetbalwereld en de UEFA zorgen moet baren.

Megasalarissen

In het nieuws: De Saoedi's kroonden zich tot de koningen van de recente transfermarkt. De 18 clubs die de Saudi League vormen, investeerden samen 854 miljoen euro.

  • Niemand lijkt opgewassen tegen de megasalarissen die spelers in Saoedi-Arabië kunnen gaan verdienen.
    • De 21-jarige Spaanse middenvelder Gabri Veiga kon bij Napoli aan de slag voor een jaarloon van 2,2 miljoen euro. Tot het Saoedische Al-Ahil hem het zesvoudige aanbood (12,5 miljoen).
    • Peanuts nochtans in v
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer