Samsung haalt Amerikaans 5G-contract van 7 miljard dollar binnen

Samsung heeft een grote bestelling voor netwerkapparatuur voor onder meer 5G-netwerken binnengehaald. De deal met het Amerikaanse telecombedrijf Verizon is er eentje van maar liefst 7 miljard dollar.

Het contract loopt tot 31 december 2025 en komt overeen met meer dan 3 procent van alle inkomsten die Samsung in het afgelopen jaar binnen rijfde. ‘We zijn blij dat we onze jarenlange samenwerking met Verizon kunnen uitbreiden. Met dit strategisch langetermijncontract willen we de grenzen van G5-innovatie blijven verleggen om de mobiele ervaringen van Verizon-klanten te verbeteren’, stelt Samsung in een persbericht.

Voor Samsung is deze deal één van de grootste sinds het Zuid-Koreaanse bedrijf enkele jaren geleden besloot om mee te investeren in 5G-netwerken én op die manier te concurreren met grote spelers. Het zou het marktaandeel van Samsung in de Verenigde Staten moeten stuwen, sinds Huawei kampt met Amerikaanse tegenkanting. Samsung heeft 3 procent van de wereldwijde telecommarkt in handen, Huawei en Nokia respectievelijk 28 en 16 procent.

Weinig alternatieven

‘Meer en meer bedrijven wenden zich tot Samsung voor hun 5G-infrastructuur, door de Amerikaanse restricties tegen Huawei en de kwaliteitsproblemen bij Nokia’, legt analist Kim Young-woo uit aan de Britse zakenkrant Financial Times. ‘Er zijn gewoon weinig alternatieven als je die twee bedrijven uitsluit.’ Huawei staat al een hele tijd op een zwarte lijst in de Verenigde Staten.

Beide partijen gaven geen specifieke details over het contract. Wel is geweten dat Samsung zwaar geïnvesteerd heeft in onderzoek en ontwikkeling naar 5G-infrastructuur. Het concern gelooft dat 5G een belangrijke groeimotor kan zijn, aangezien de smartphoneverkoop – één van de grootste inkomensstromen – in het slop zit.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20