Na ChatGPT wil Sam Altman software ontwikkelen die even intelligent is als een mens

Sam Altman, de grote baas van OpenAI, wil werk maken van AI-gestuurde software die net zo intelligent is als een mens. Maar tot die tijd is hij van plan om ChatGPT-4 te verbeteren, terwijl hij al werkt aan een nieuwe versie.

Waarom is dit belangrijk?

De AI-bot ChatGPT heeft sinds de lancering al heel wat teweeg gebracht. Toch is het businessmodel achter deze innovatie nog niet winstgevend. Altman kijkt echter met vol vertrouwen naar de toekomst. Zijn bedrijf kreeg eerder dit jaar nog eens een investering van 10 miljard dollar van Microsoft. Er is dus genoeg om naar uit te kijken en veel ruimte voor nieuwe projecten.

In een interview met de Financial Times spreekt Sam Altman over de toekomstplannen van zijn bedrijf. Uiteindelijk is hij van plan om Artificial General Intelligence (AGI) te ontwikkelen. Een kunstmatige intelligentie die in staat is om vrijwel elke cognitieve taak uit te voeren of te leren die specifiek is voor mensen of andere dieren.

Even intelligent als de mens?

Altman heeft nog niet veel details gedeeld over zijn nieuw droomproject. Er is zelfs nog geen unanieme definitie van wat e

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer