Ryanair schrapt nog meer vluchten in oktober

Ryanair vermindert haar vliegschema voor oktober met nog eens 20 procent. Dat kondigt de Ierse lagekostenmaatschappij zelf aan.

Midden augustus had Ryanair al een vermindering van de capaciteit met 20 procent aangekondigd. Bijgevolg zal de luchtvaartmaatschappij in oktober slechts 40 procent van de vluchten aanbieden in vergelijking met oktober vorig jaar. Tot nu toe ging de budgetvlieger, die ook vliegt van en naar Charleroi en Zaventem, uit van de helft.

Volgens Ryanair zijn de capaciteitsverminderingen noodzakelijk omdat de reisbeperkingen in de Europese Unie voortdurend veranderen, waardoor reizigers niet meer op voorhand durven boeken.

Vraag naar vliegreizen ingestort

Over het winterseizoen heeft Ryanair nog geen beslissing genomen. ‘We denken dat het aanbod op ongeveer de helft zal liggen van de normale capaciteit in de winter, maar we zijn niet zeker of we die zetels zelfs gevuld zullen krijgen’, zei Ryanair-topman Michael O’Leary vorige week in een interview met Belga. Vrijdag sloot Ryanair niet uit dat de capaciteit tijdens de winter ook eerder rond de 40 procent zal liggen.

De luchtvaartsector leek in juni en juli het herstel te hebben ingezet na de coronalockdowns tijdens de lente, maar door heropflakkeringen van het virus, is de vraag naar vliegreizen opnieuw ingestort. Volgens persbureau Bloomberg zei Lufthansa-topman Carsten Spohr deze week bijvoorbeeld aan het personeel dat de maatschappij voor oktober maar een tiende van de reserveringen heeft die ze vorig jaar op hetzelfde moment had.

Lees ook: Ryanair schrapt dubbel zoveel Belgische jobs als gedacht

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20