Ryanair gelooft in zomervakantie

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair wil haar activiteiten vanaf de zomervakantie fors opkrikken. Vanaf 1 juli zouden er ongeveer duizend vluchten per dag moeten plaatsvinden.

Dat komt overeen met 40 procent van het aanbod in normale tijden, meldde Ryanair dinsdag. De grootste budgetvlieger van Europa zal vliegen op zowat 90 procent van de bestemmingen die voor de uitbraak van het coronavirus in het vluchtschema stonden.

Mondmasker verplicht

Voorwaarde is wel dat de regeringen tegen dan de beperkingen op vluchten binnen Europa hebben opgeheven en dat er op de luchthavens gezondheidsmaatregelen worden genomen. Zo pleit de maatschappij ervoor dat de temperatuur van de passagiers gemeten zou worden wanneer ze de luchthaven binnengaan. Op de vluchten van Ryanair zal een mondmasker verplicht zijn.

Het leeuwendeel van de vluchten van Ryanair is sinds eind maart opgeschort. Er vinden nog zowat dertig vluchten per dag plaats tussen Ierland, het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland.

‘Regeringen in heel Europa hebben een lockdown van vier maanden ingesteld om de verspreiding van het Covid-19-virus te beperken’, zegt Ryanair. ‘Na vier maanden wordt het tijd om Europa weer aan het vliegen te krijgen, zodat we families en vrienden kunnen herenigen, dat mensen weer naar hun werk kunnen gaan en dat de Europese toeristische industrie, goed voor miljoenen banen, weer kan opstarten.’

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20