Koorts? Air France laat u niet meevliegen

Air France gaat vanaf maandag in vliegtuigen de temperatuur opnemen van passagiers. De luchtvaartmaatschappij neemt daarvoor infrarode thermometers in gebruik.

Het bedrijf maakte bekend dat het om een extra maatregel gaat die de verspreiding van het coronavirus moet tegengaan. Wie meer dan 38 graden heeft, mag in principe niet meevliegen. De controle gebeurt met dus speciale thermometers die de lichaamstemperatuur meten.

Er zijn al maatregelen getroffen zoals het uit elkaar zetten van passagiers in de toestellen en mondmaskers voor de bemanning. Ook worden de vliegtuigen extra gereinigd of ontsmet en is er tijdens de vlucht meer luchtverversing dan eerder gebruikelijk was.

De internationale luchtvaartorganisatie IATA adviseerde eerder deze week het dragen van mondmaskers aan boord van vliegtuigen. Brussels Airlines koos er, net als de andere maatschappijen van de Lufthansa-groep, al voor om het dragen van mondmaskers verplicht te maken. De maatregel geldt tot eind augustus, en startte sinds begin deze week.

Ook Air France-KLM is overigens zwaar getroffen door de coronacrisis. Het bedrijf klopte daarom aan bij Nederland en Frankrijk voor noodsteun. De Franse staat schiet 7 miljard te hulp, de Nederlandse regering is van plan 2 tot 4 miljard euro uit te rekken. Zo kan het concern op 9 tot 11 miljard euro rekenen van zijn belangrijkste aandeelhouder.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20