Ryanair bestelt 75 Boeing 737 MAX-toestellen

De Ierse lagekostenmaatschappij Ryanair heeft bij Boeing 75 737 MAX-toestellen besteld. Het gaat om het grootste order voor de Amerikaanse vliegtuigbouwer sinds de toestellen van dat type in maart 2019 aan de grond werden gezet na twee dodelijke ongevallen.

Met de extra vliegtuigen zal Ryanair 210 737 MAX-toestellen in zijn vloot hebben, met een waarde van in totaal 22 miljard dollar.

Woensdag vond de eerste vlucht plaats met een Boeing 737 MAX met passagiers sinds maart vorig jaar, toen bij twee ongevallen 346 doden vielen. Luchtvaartmaatschappij American Airlines plant een eerste commerciële passagiersvlucht met de 737 MAX op 29 december.

‘We zijn fier dat Ryanair opnieuw vertrouwen heeft in de Boeing 737’, aldus CEO van Boeing Dave Calhoun. ‘We focussen ons op het veilig in gebruik nemen van de volledige 737-vloot en op het inhalen van de achterstand op de leveringen van het toestel aan Ryanair en de andere klanten’, zei Calhoun.

Herstel

Ryanair hoopt de eerste toestellen van zijn bestelling begin 2021 in ontvangst te nemen. De maatschappij zal de nieuwe toestellen gebruiken om oudere te vervangen. Het luchtverkeer is sterk teruggevallen door de coronacrisis, maar Ryanair hoopt op een herstel vanaf 2021 door de komst van de coronavaccins.

Beleggers in Boeing-aandelen reageerden positief op het nieuws. Rond 17.30 uur Belgische tijd stond het aandeel bijna 7 procent hoger. Ryanair koerst ruim 3 procent hoger.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20