Ryanair behaalt recordwinst en verwacht groei in aantal passagiers

De Ierse budgetmaatschappij Ryanair heeft een recordwinst van 1,9 miljard euro geboekt. Ondanks dit succes zullen de ticketprijzen voor komende zomer lager uitvallen dan verwacht. Dat maakte de luchtvaartmaatschappij vandaag bekend.

In het nieuws: Ryanair heeft vandaag aangekondigd dat het een recordwinst van 1,9 miljard euro heeft behaald in het afgelopen boekjaar, dat eindigde op 31 maart 2024. Dit is een toename van 33 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De omzet steeg met 25 procent naar 13,44 miljard euro.

Blijvende groei

In een statement laat Michael O’Leary, CEO van Ryanair, weten dat hij blijvende groei verwacht. “We zijn verheugd om een recordwinst van 1,9 miljard euro te kunnen aankondigen voor het afgelopen boekjaar. Dit is een bewijs van de kracht van ons unieke low-cost-model en onze toewijding aan het leveren van de laagste tarieven voor onze klanten. We zijn optimistisch over de toekomst en verwachten dat we de komende jaren kunnen blijven groeien.”

Daarbij hoopt Ryanair dat het passagiersaantal in het nieuwe boekjaar opnieuw met 8 procent gaat groeien. Dit jaar kon dat aantal al op een groei van 9 procent rekenen naar 183,7 miljoen passagiers, maar het doel voor volgend jaar ligt dus op 200 miljoen.

Het voorbije jaar stegen de ticketprijzen voor de low-cost-maatschappij wel met 21 procent naar gemiddeld 49,80 euro. Bij de aankondiging van de recordwinst liet Ryanair weten dat de prijzen voor komende zomer gelijk zullen blijven en dat er zelfs kleine kortingen zullen komen.

Rudd benoemd tot bestuurslid

Naast de aankondiging van de recordwinst en lagere ticketprijzen, maakte Ryanair ook bekend dat oud-Brits minister van Binnenlandse Zaken Amber Rudd tot de raad van bestuur is toegetreden. Rudd zal per 1 juli starten in haar nieuwe functie.

Meer