“Russische minister en ex-bodyguard van Poetin overlijdt tijdens militaire oefening”

Russische minister van Noodsituaties en ex-bodyguard van Vladimir Poetin Evgeny Zinichev (55) is gestorven tijdens een interdepartemantale oefening rond bescherming tegen noodsituaties in het noorden van Rusland. Dat bericht onder andere het Russische persbureau RIA Novosti.

Zinichev was sinds 18 mei 2018 hoofd van het ministerie van Noodsituaties. Volgens het ministerie overleed hij nadat hij een andere persoon probeerde te redden. Beiden kwamen naar verluidt om het leven nadat ze van een klif vielen.

In een bericht dat door verschillende persbureaus in Rusland werd verspreid, zei het ministerie van Noodsituaties: “Wij betreuren het u te moeten meedelen dat Zinichev tragisch om het leven is gekomen tijdens het uitvoeren van officiële taken en het redden van iemands leven tijdens interdepartementale oefeningen om de Arctische zone te beschermen tegen noodsituaties in Norilsk.”

Uitstekende rots

Hoofdredacteur van het door de staat gefinancierde RT (Russia Today), Margarita Simoyan, meldde dat de minister was omgekomen terwijl hij op een richel stond met een cameraman die uitgleed en in het water viel.

“Er waren genoeg getuigen – niemand had zelfs maar tijd om na te denken over wat er gebeurd was toen Zinichev zichzelf in het water gooide voor de gevallen persoon en tegen een uitstekende rots knalde”, tweette mevrouw Simonyan.

Lees ook:

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20