Rusland wil tegen eind dit decennium duizend satellieten in de ruimte hebben

Het Russische ruimtevaartbureau Roscosmos wil tegen het einde van dit decennium meer dan duizend satellieten in de ruimte hebben. Dat heeft Yury Borisov, directeur-generaal van Roscosmos, aangekondigd. Om dat doel te bereiken zal Roscosmos echter het tempo van zijn lanceeractiviteit echter gevoelig moeten opdrijven. Rusland heeft momenteel een tweehonderdtal satellieten operationeel.

Waarom is dit belangrijk?

Om zijn positie in de wereldwijde ruimtevaart te kunnen behouden, moet Rusland dringend zijn inspanningen voor de bouw en lancering van satellieten drastisch opvoeren. Het land dreigt anders een grote achterstand op te lopen tegenover de Verenigde Staten, China en andere niet met grote ambities op het vlak van ruimtevaart.

Productie moet dringend worden opgevoerd: Om de ambities van Roscosmos te kunnen realiseren, zal volgens Roscosmos in eerste instantie de productie van satellieten tot minstens tweehonderdvijftig exemplaren per jaar moeten worden opgevoerd.

  • Tegen het eind van dit decennium zou er zelfs van een productie van driehonderd tot driehonderdvijftig satellieten gewag moeten worden gemaakt. Er moet immers ook gezorgd worden voor de vervanging van verouderende en afgeschreven satellieten.
  • Het
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer