Romp van nieuw vliegtuig Boeing breekt af tijdens stresstest

Bij een stresstest om de structurele sterkte van de Boeing 777X te bepalen in september, is de romp van het vliegtuig volledig gescheurd.

Boeing gaf geen details over die test, maar de Seattle Times kon de hand leggen op beelden waarop te zien is dat de schade groter is dan eerder was bekendgemaakt.

Het testvliegtuig is onherstelbaar beschadigd. Zo is net achter de vleugel de romp opengescheurd en vloog ook een deur voor passagiers uit het toestel. De vliegtuigbouwer laat in een mededeling weten dat er nog geen volledige analyse is gemaakt van het incident. Maar “wat we tot nu toe hebben gezien, bevestigt onze eerdere beoordeling dat dit geen significante invloed zal hebben op het ontwerp of onze voorbereidingen voor de eerste testvlucht”, klinkt het.

Volgens Boeing-woordoverder Paul Bergman zal de test niet voor extra vertragingen zorgen. De eerste vlucht met de 777X werd eerder al uitgesteld door problemen met de ontwikkeling van de motor. Bedoeling is nog steeds om de eerste vlucht begin 2020 uit te voeren zodat het eerste toestel in 2021 geleverd kan worden aan een luchtvaartmaatschappij.

Lees ook:
Boeing ziet bestellingen binnenlopen voor geplaagde 737 MAX-toestellen
Factuur voor Boeing 737 MAX loopt steeds verder op
Ryanair lijdt onder Boeing 737-debacle

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20