Romantische huwelijksverjaardag cadeau ideeën voor weinig budget!

 

Op het moment dat je plezier lijkt de tijd in de regel voorbij te vliegen, zeker als je samen bent met iemand van je erg veel houdt. Naarmate de jaren verstrijken, kunnen de huwelijksverjaardagen een beetje in een sleur zijn veranderd met een standaard etentje voor twee buiten de deur. Je kunt echter ook deze heugelijke dag vieren zonder steeds hetzelfde te gaan doen, en vaak ook zonder al te diep in de buidel te hoeven tasten. Zelfs met een beperkt budget zijn er allerlei dingen te bedenken die je op deze feestelijke en gedenkwaardige dagen kunt ondernemen zonder dat het je een fortuin kost. Uiteraard zal een reis naar een schitterende wijnregio perfect in de oren van veel mensen klinken. De vraag is echter of je je voor een dergelijk tripje ook je financieren direct op de spits moet drijven, of je zelfs in de schulden moet steken.

Huwelijksverjaardagideeën voor koppels

Gelukkig kun je niet alleen romantische, maar ook financieel aantrekkelijke cadeaus kopen om je geliefde mee te verrassen op de eerstvolgende huwelijksverjaardag. Hieronder hebben we een aantal goedkope en spannende manieren op een rijtje gezet om deze bijzondere dagen te gaan vieren.

Geniet opnieuw samen van je huwelijksdiner

schermafbeelding-2016-10-04-om-18-21-48Het diner dat op werd gediend tijdens jullie huwelijksdag zal altijd een bijzonder plekje in je hart, en maag, hebben veroverd. Het is dan ook erg leuk om juist deze maaltijd nog eens samen te gebruiken. Op de eerste plaats zoeken jullie samen de recepten uit en gaan jullie ook samen de benodigde boodschappen doen. De maaltijd zal immers niet alleen als stel gegeten, maar ook bereidt worden. Vaak moet je voor dit alles wel even zoeken, want de meeste huwelijksdiners bestaan nu eenmaal niet uit frietjes met kip en appelmoes. Je zult dan ook meestal op zoek moeten gaan naar wat ongewone ingrediënten of recepten waardoor je doorgaans wat minder gebruikelijke boodschappen in huis dient te halen.

Het hele proces kan als een spannende uitdaging worden gezien voor jullie beide. Indien je erg ambitieus bent, kun je zelfs een poging wagen om jullie bruidstaart na te maken. Als je niet getrouwd bent dan kun je natuurlijk ook de dag vieren van jullie eerste date en dan eveneens koken wat je toen samen hebt gegeten. Over het algemeen is koken een erg leuk en goedkoop idee voor een afspraakje dat je zeker in overwegen kunt nemen. In elk geval kun je, als je nog niet zeker weet wat je wilt gaan bereiden, dan is een gezamenlijke zoektocht naar een speciaal recept, en uiteraard de bereiding ervan, eveneens aan te raden. Na het zelfbereide romantisch etentje is natuurlijk niets leukers te bedenken dan heerlijk knuffelen op de bank, terwijl je samen naar de film kijkt die jullie zagen op één van de eerste afspraakjes.

Beleef jullie eerste afspraakje opnieuw

Een eerste afspraakje is vaak erg spannend en voor veel geliefden een moment om nooit meer te vergeten. Hierbij maakt het weinig verschil of dat je tijdens je eerste date samen naar een fastfoodrestaurant bent gegaan of samen op het strand romantisch naar de sterren hebt gekeken. Om huwelijksverjaardag op een bijzondere manier te vieren kun je deze dag nog een keer samen beleven door terug te keren naar de plaats van de eerste ontmoeting.

Op het moment dat dit niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat het restaurant inmiddels is gesloten, dan kun je hiervoor een uiteraard een alternatief voor zoeken. In de regel zullen eerste afspraakjes niet veel geld hebben gekost waardoor je ook tijdens een viering van een huwelijksverjaardag je doorgaans weinig geld uit hoeft te geven om het toch leuk te hebben samen. De goede herinneringen aan de eerste date zullen je waarschijnlijk keer op keer weer in vervoering brengen en opnieuw verliefd laten worden op je man, of vrouw. Bovendien kunnen jullie wellicht samen veel plezier beleven aan de onzekerheden en kleine blunders die jullie maakten op de dag dat jullie voor de eerste keer met elkaar afspraken.

Persoonlijk sieraad of tatoeage

Om je liefde te tonen aan de persoon met wie je een bepaald aantal jaren bent getrouwd, kan door middel van een persoonlijk sieraad. Dit sieraad kun je zelf maken, maar ook door een goudsmid laten vervaardigen nadat je zelf het ontwerp aan hebt geleverd. Vaak moet je wel aardig in de buidel tasten als je een zelfontworpen sieraad wilt laten maken, maar dan weet je wel zeker dat je je man, of vrouw, een origineel en uniek cadeau geeft.

Voor stellen met wat meer durf kan het laten zetten van een persoonlijke tatoeage ook tot de mogelijkheden behoren. Het laten zetten van een tatoeage betekent echter wel dat je een blijvende herinnering op je huid plaatst. Het is dan ook goed om je te bedenken dat je de afbeelding of tekst zorgvuldig uit moet kiezen. Een relatie kan, zelfs als je op het moment van de plaatsing buitengewoon zeker bent van jullie liefde voor elkaar, immers op een bepaald ogenblik stuklopen. Het idee om je liefde te vereeuwigen in een blijvende huidversiering is natuurlijk wel een uniek cadeau, zeker als beide partners een gelijksoortige tatoeage hebben gekozen.

Elkaar versieren

Voordat jullie in het huwelijksbootje stapten, hebben jullie elkaar op een bepaald moment versierd en het hof gemaakt. Een leuke manier om jullie huwelijksverjaardag te vieren, is dan ook om dit nog een keer te doen, maar dan net een beetje anders. Je kunt hierbij onder andere denken aan elkaar versieren met speciale bodypaint of allerlei lekkere dingen, zoals (vloeibare) chocolade, slagroom, vruchten(gelei) of andere dingen die jullie lekker vinden. Een combinatie van meerdere eetbare producten is natuurlijk ook mogelijk. Het gaat er immers om dat jullie je fantasie gebruiken en elkaar zo mooi of lekker mogelijk maken.

schermafbeelding-2016-10-04-om-18-26-07

Uiteraard mag de persoon die op de versiertoer is gegaan ook genieten van het eindresultaat. Dit wil zeggen dat de lichaamsdecoratie er weer afgewassen mag worden, of van het lichaam afgegeten mag worden. Na de eerste versierpoging dienen de rollen natuurlijk omgedraaid te worden en is de ander aan de beurt. Dit is een zeer romantische manier om je huwelijksverjaardag te vieren, maar wel één die zeker voor extra aandacht voor elkaar zorgt en vaak erg intiem kan eindigen. Om te voorkomen dat je huis in een enorme bende verandert door deze activiteiten doe je er verstandig aan om bijvoorbeeld vooraf een oud laken op jullie bed, en eventueel bad- of handdoeken op de vloer, te leggen.

Persoonlijke fotoshoot organiseren

Een persoonlijke fotoshoot vergt wel wat voorbereiding. Zo dien je van tevoren lijst van een aantal locaties te maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om naar plaatsen te gaan die een bijzondere betekenis hebben voor jullie allebei, of waar jullie mooie herinneringen aan over hebben gehouden. Hierbij kun je denken aan de plaats waar jullie elkaar voor de eerste keer hebben gekust, je ten huwelijk bent gevraagd en in het huwelijksbootje zijn gestapt.  Verder dien je je (digitale) camera of je smartphone in orde te maken voordat je samen op pad kunt gaan. Dit wil dus onder andere zeggen dat de batterij volledig opgeladen is en er voldoende opslagcapaciteit aanwezig is om alle gemaakte beelden op te kunnen slaan.

Op de uitgekozen plaatsen aangekomen kan de fotoshoot beginnen door bijvoorbeeld een vriend(in) die je mee hebt gevraagd om foto’s van jullie te nemen. Wanneer je echter liever alleen samen met je man, of vrouw, op weg gaat, kun je ook een voorbijganger vragen om een paar opnames van jullie te maken, of de zelfontspanner van je camera in te schakelen. Om een doorlopende herinnering aan jullie relatie te hebben, kun je elk jaar op de huwelijksverjaardag een foto van jullie samen (laten) maken. De gemaakte foto’s kun je dan vervolgens als bijzondere herinnering bewaren in een (digitaal) jubileumalbum.

Stel een speciale verzamel-cd samen

Muziek kan een heleboel herinneringen oproepen en om die reden is het een prima idee om samen met je geliefde een speciale cd samen te stellen ter ere van jullie huwelijksverjaardag. Er zijn namelijk altijd wel een aantal songs die een extra betekenis voor jullie hebben. Denk maar eens aan het nummer dat er werd gespeeld toen jullie elkaar voor de eerste keer ontmoeten, tijdens de eerste kus en op jullie huwelijksdag.

Nadat je de muziek op een cd hebt gezet, kun je samen met je man, of vrouw, ontspannen gaan genieten van de herinneringen die waarschijnlijk spontaan naar boven zullen borrelen, en van elkaar natuurlijk. Een ander leuk idee is dat jij voor je partner een cd samenstelt, en hij of zij dit ook voor jou doet. Hierbij kun je bijvoorbeeld afspreken dat er nummers gekozen worden die je aan de ander doen denken. Dit is een erg leuke manier om je geliefde te verrassen en eveneens zelf verrast te worden.

Steek elkaar in het nieuw

Op je huwelijksdag zagen jullie er waarschijnlijk piekfijn uit. Om deze dag dan ook in stijl te vieren, kunnen jullie elkaar wellicht volledig in het nieuw steken. Om dit te doen hebben jullie echter op de eerste plaats elkaars schoen- en kledingmaten nodig. Vervolgens gaan jullie samen shoppen met de bedoeling dat ieder de kleding van de ander uitkiest. Vooraf kun je hierover natuurlijk een paar afspraken maken, zoals hoeveel geld je te besteden hebt en welke kleuren je echt niet gaat dragen. Verder zullen jullie elkaar mogen verrassen en zullen jullie de uitgekozen outfits ook echt gaan dragen.

schermafbeelding-2016-10-04-om-18-27-55

Alleen als één van jullie de kledingkeuze helemaal niet weet te waarderen, mogen de aankopen geruild of geretourneerd worden. Indien je een kleinere beurs hebt, of het gewoon extra spannend wilt maken, kunnen jullie er ook voor kiezen om voor elkaar spannend lingerie of onderkleding aan te schaffen. Natuurlijk dient deze aankoop aan de ander getoond te worden en mag de gever na afloop de drager ontkleden als bonuscadeautje.

Ga iets doen dat onbekend is

Met je man, of vrouw, ben je meestal wel eens in een restaurant geweest, heb je vast ook al eens een cinema bezocht of een romantische picknick gehouden. Om je huwelijksverjaardag te vieren kun je uiteraard kiezen om dit soort dingen samen te ondernemen, of juist iets totaal anders te verzinnen. Je moet dan iets bedenken dat jullie beide nog nooit hebben gedaan. Zo kan bijvoorbeeld een tochtje in een luchtballon een spannend uitstapje zijn om jullie huwelijksverjaardag te vieren. Vaak dien je overigens voor een dergelijk uitje wel vooraf te reserveren en bovendien meestal aardig wat geld neer te tellen voor de tickets. Bedenk je echter wel dat je slechts één keer per jaar een huwelijksverjaardag viert en dat dit een uitgelezen kans is om er echt iets bijzonders van te maken.

Als alternatief voor de ballonvaart kun je natuurlijk ook een spannend weekendje weg regelen, naar een onbekende plaats en met spannende activiteiten die jullie samen moeten gaan ontdekken. Op die manier kunnen jullie dingen doen je altijd al op het prioriteitenlijstje stonden, maar nooit ten uitvoer zijn gebracht, bijvoorbeeld vanwege tijd- of geldgebrek. Een dergelijk uitstapje is niet alleen heel erg romantisch, maar vaak ook qua kosten prima in de hand te houden. Je kunt namelijk zelf bepalen hoeveel geld je eraan uit wilt geven.

Samen creatief aan de slag

Ter ere van jullie huwelijksverjaardag kun je samen met je lief een persoonlijk kunstwerk maken. Je hoeft hiervoor overigens helemaal niet erg artistiek aangelegd te zijn als veel mensen denken. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om wat aardewerk te gaan versieren voor elkaar. In een heleboel plaatsen worden onder andere workshops georganiseerd waar je samen aan deel kunt nemen. Indien dit niet het geval is, of als jullie gewoon wat anders willen doen, dan kun je natuurlijk ook besluiten om samen een herinneringendoos, fotoalbum of een plakboek samen te stellen, bijvoorbeeld met als thema jullie voorafgaande jaar of jullie volledig relatie.

Een dagje wellness

schermafbeelding-2016-10-04-om-18-28-39Samen heerlijk ontspannen is een ideale manier om jullie huwelijksverjaardag te vieren. Dit kun je thuis doen door elkaar een uitgebreide lichaamsmassage te geven, maar ook door een arrangement te boeken bij een wellnesscentrum in de buurt. In dit laatste geval kunnen jullie immers tegelijkertijd genieten van alles wat je in een wellness aan wordt geboden om aan het einde van de dag heerlijk ontspannen weer in elkaars armen vallen.

Als aanvulling op een dergelijke verwen- en ontspanning kunnen jullie gaan genieten van een diner voor twee in een romantisch restaurant, of zelfs een intieme picknick organiseren aan het strand bij maanlicht (of een knapperend kampvuur als dat mogelijk is). Alles is in dit geval mogelijk zolang jullie maar van elkaar genieten en op een ontspannen manier je huwelijksverjaardag kunnen vieren.

Samen naar jullie huwelijksvideo kijken

Hoewel de meeste mensen hun huwelijk vast laten leggen op video, zijn er slechts weinig stellen die ook echt de tijd genomen hebben om het resultaat samen te bekijken. Eigenlijk is dit zonde want op die manier kun je, samen met je man of vrouw, herinneringen weer tot leven laten komen van deze mooie dag in jullie leven.

Als jullie geen huwelijksvideo hebben laten maken, dan kun je er uiteraard ook voor kiezen om samen vakantievideo’s te bekijken en zo mooie herinneringen op te halen. Dit kan natuurlijk ook tijdens het doorbladeren van jullie huwelijksalbum of albums met (vakantie)foto’s. Het belangrijkste is dat jullie samen herinneringen ophalen aan de leuke momenten die jullie met elkaar hebben beleefd.

Doordachte cadeautjes uitwisselen

schermafbeelding-2016-10-04-om-18-29-39Voor elke verjaardag, en elke gedenkwaardige gebeurtenis, zijn vandaag de dag wel speciale geschenken te koop. Je kunt er dus voor kiezen om je lief een dergelijk presentje te geven. Wanneer je er echter meer voor voelt om hem, of haar, te verblijden met een meer persoonlijk geschenkje dan kun je op je eerste huwelijksverjaardag bijvoorbeeld symbolisch briefpapier cadeau geven. Een eenjarig huwelijk wordt immers ook vaak als een papieren huwelijk genoemd. Alternatieven voor briefpapier zijn een liefdesbrief, een goed boek of iets anders dat in verband kan worden gebracht met papier.

Het geschenk dat je wilt geven hoeft overigens niet veel geld te kosten, maar dient natuurlijk wel attent te zijn. Vandaag de dag zijn er een heleboel cadeautjes te koop, maar ook zelf te bedenken en te maken, die elk jaar gegevens kunnen worden tijdens de viering van jullie huwelijksdag. De keuze van je cadeau zal echter voor een groot deel afhankelijk zijn van de voorkeuren en interesses van je lief en het budget dat je te besteden hebt. Online kun je de symbolen vinden die verbonden zijn aan een bepaald aantal huwelijksjaren dat jullie samen zijn. Doordat elk jaar een eigen symbool heeft, zal ook elke huwelijksverjaardag in een ander teken staan en wordt het steeds weer een verrassing wat je geliefde voor je in petto heeft.

Een toepasselijk cadeau bij een bepaalde huwelijksverjaardag

Door een passend cadeau te bedenken voor je lief ter ere van jullie huwelijksverjaardag zul je zijn, of haar, hart zeker laten smelten. Je kunt bijvoorbeeld het aantal rozen geven dat gelijk staat aan de verjaardag van jullie huwelijk. Maar ook een aantal minuten een lichaamsmassage aanbieden. Hierbij staat elke minuut voor één jaar huwelijk. In alle gevallen is het zaak dat je attent bent en samen met je man, of vrouw, plezier hebt op deze dag. Je kunt er natuurlijk altijd een spel van maken om te zien wie er met het meest creatieve geschenk voor de dag kan komen met als uitgangspunt het aantal jaren van jullie huwelijk. Op die manier blijven jullie elkaar keer op keer weer verrassen.

Gewoon samen zijn

Zeker als jullie een druk leven leiden, is het vaak lastig om een gezellig samenzijn in te plannen. Op de dag dat jullie je de verjaardag van jullie huwelijk vieren, kunnen jullie dan ook vrij nemen van het werk. Om er verder zeker van te zijn dat je door niemand wordt gestoord, kun je bovendien de deurbel, mobieltjes en andere strende factoren uitschakelen. Zodra niets of niemand jullie samenzijn kan verstoren, kunnen jullie echt van elkaars aanwezigheid gaan genieten.

Op deze manier je huwelijksverjaardag doorbrengen zal in de regel niet veel hoeven te kosten en wanneer je toch geld uit wilt geven, aan bijvoorbeeld lekkere hapjes en drankjes, dan kun je dit zo duur maken als je zelf wilt. Door je op deze dag helemaal op jullie relatie te richten, en je dus volledig van de hectische buitenwereld af te sluiten, kun je vaak een heleboel momenten dat je er niet voor je partner kon zijn, bijvoorbeeld vanwege je drukke baan, weer goedmaken. Op deze dag houd je het bij voorkeur rustig en staat alles alleen maar in het teken van jullie, jullie relatie, jullie huwelijk en jullie huwelijksverjaardag. Voor de rest is er even helemaal niets dat echt van belang is.schermafbeelding-2016-10-04-om-18-30-27

Geef nogmaals het jawoord

Een huwelijk wordt doorgaans gesloten als bevestiging van de liefde die jullie voor elkaar voelen. Het is dan ook een mooie gedachten om elkaar na één of meerdere huwelijksjaren opnieuw het jawoord te geven. Jullie kunnen voor elkaar een persoonlijke gelofte schrijven waarin jullie opnieuw beloven voor elkaar te zorgen in goede en in slechte tijden. Zo kun je op een persoonlijke manier je man, of vrouw, vertellen wat jullie liefde voor jou betekent en hoe je hem, of haar, als persoon weet te waarderen. De kosten die gepaard gaan met een dergelijk ritueel hebben jullie volledig zelf in de hand omdat je het zo groot, of juist klein, kunt maken als jullie willen.

Verder kunnen jullie, net zoals de oude Kelten al deden, jullie handen binden met een mooi lint. Dit als teken van jullie eenwording en verbondenheid met elkaar. Tijden het handen binden kun je elkaar beloven om voor heel je leven, of zelfs voor eeuwig, ervoor elkaar te zijn en van elkaar te houden. Dit is een mooie, en vooral symbolische, manier om een huwelijksverjaardag te vieren. Uiteraard kun je dit doen in aanwezigheid van familie en vrienden, maar even goed erg intiem houden samen met je geliefde. Ook kunnen jullie ervoor kiezen om voor elkaar een persoonlijk cadeautje te kopen of te maken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20