Roaring Kitty geeft aandelenkoers GameStop opnieuw een boost

De gamewinkelketen GameStop heeft de eerste handelsdag van de week zo’n 50 procent hoger geopend. Beleggers reageren enthousiast op een bericht van de beursinfluencer Keith Gill, beter bekend als Roaring Kitty of DeepFuckingValue, op het socialemediaplatform Reddit.

In het nieuws: Gill heeft op Reddit een screenshot gedeeld waarin hij aantoont dat hij voor ongeveer 100 miljoen euro aan aandelen van GameStop heeft gekocht.

  • Volgens de afbeelding heeft hij 5 miljoen aandelen gekocht tegen 21,27 dollar. Het was de eerste post van Gill op het berichtenplatform Reddit in drie jaar.
    • De screenshot omvat ook 120.000 callopties. Elke optie geeft het recht om tegen 21 juni aandelen 100 GameStop te kopen tegen 20 dollar per stuk. 
  • Intussen heeft de influencer ook van zich laten horen op X, het vroegere Twitter. Hij deelde daarbij een afbeelding van een reverse kaart uit het bekende spel Uno.
    • Het is de eerste tweet van Gill in ruim twee weken tijd. Halverwege mei bestookte hij het platform voor enkele dagen met cryptische berichten. Het was toen de eerste keer sinds 19 juni 2021 dat hij van zich liet horen op X. Voor beleggers was dat het signaal dat Gil zich weer op GameStop zou storten. Het aandeel schoot dan in enkele dagen tijd bijna 200 procent de hoogte in. De keten had de handelsdag op 14 mei afgesloten op 48,75 dollar, tegenover 17,45 dollar op 10 mei.
    • Na die opmerkelijke hausse was de koers gezakt tot iets minder dan 20 dollar. Begin vorige week was er weliswaar opnieuw sprake van een kleine boost nadat het bedrijf aankondigde dat het met succes bijna 1 miljard euro kon ophalen met de verkoop van aandelen.

Impact: Voorbeurs liep de koerswinst op tot 100 procent, maar die is een uur na de opening van Wall Street afgezwakt tot zo’n 25 procent. Na het luiden van de openingsbel bedroeg de winst nog 50 procent.

  • Ook enkele andere meme-aandelen winnen opnieuw terrein. Na een uur handelen, noteert de Amerikaanse cinemaketen ruim 10 procent in de plus. De winst voor het Canadese techbedrijf Blackberry blijft beperkt tot 3 procent.
Meer