Aandelenkoers GameStop schiet opnieuw de hoogte in nadat de gameketen bijna 1 miljard dollar kon ophalen

GameStop trok eerder deze maand alle aandacht naar zich toe nadat de gamewinkelketen fors de hoogte inschoot op Wall Street. Die rally was weliswaar van korte duur. Maar het sentiment lijkt nu opnieuw te keren nadat GameStop bijna 1 miljard dollar kon ophalen met de verkoop van aandelen.

In het nieuws: GameStop noteert voorbeurs zo’n 20 procent in de plus.

  • De keten kon dankzij de rally van de meme-aandelen eerder deze maand met succes zo’n 45 miljoen aandelen verkopen. Die verkoop leverde GameStop 933 miljoen dollar op.
  • Tussen midden mei was de aandelenkoers van GameStop in een tweetal dagen met bijna 200 procent gestegen tot iets minder dan 49 dollar. Een tweet van Keith Patrick Gill, op sociale media beter bekend onder zijn pseudoniem RoaringKitty, lag aan de basis van die opmerkelijke hausse.
    • Gill was in 2021 ook verantwoordelijk voor de forse rally van GameStop. Het doel was toen om shorters – beleggers die speculeren op een koersdaling – via een short squeeze uit de markt de prijzen. En met succes, de hausse was zodanig fors dat enkele hefboomfondsen in de problemen kwamen. Melvin Capital was toen de grootste verliezer. Dat fonds zag in januari (2021) meer dan 50 procent van zijn waarde in rook opgaan.
  • Die hausse eerder deze maand duurde uiteindelijk maar twee dagen. Sindsdien is de koers met 60 procent gezakt tot 19 dollar. Dankzij de positieve reacties op het opkoopprogramma is GameStop goed op weg om de handelsweek te starten op 23 dollar.
    • Wall Street was maandag dicht vanwege Memorial Day.

Opgemerkt: Ook enkele andere meme-aandelen winnen (lichtjes) terrein.

  • De cinemaketen AMC Entertainment noteert een uur voor de opening van Wall Street 5 procent in de plus. Het Canade techbedrijf Blackberry doet er voorbeurs 1,5 procent bij.
Meer