Rijke New Yorkers vluchten massaal voor coronavirus … per privéjet

Uit angst voor het coronavirus proberen heel wat New Yorkers de stad uit te komen. Omdat veel vluchten gecanceld zijn, blijft er maar een optie meer over.

De beursvloer gaat dicht, vliegtuigen blijven aan de grond en we wennen allemaal aan quarantaine. Maar de business van de privéjets, daar gaat het goed. In New York zijn de maatregelen tegen corona helemaal nog niet zo restrictief en dat jaagt veel inwoners angst aan. De rijksten onder hen proberen de stad uit te raken, via privéjet weliswaar.

Stijging aantal vluchten

Persagentschap Bloomberg ziet stijgingen bij privevliegtuigbedrijfjes van 30 tot 60 procent ten opzichte van vorig jaar. Het grootste stuk van die extra vluchten heeft een einddoel: het zuiden. Naar Miami, waar de tweede verblijven zijn en waar de zon schijnt.

Prive vliegen is nog niet aan banden gelegd. Ook daar gelden uiteraard coronamaatregelen, zoals een desinfectie, een koortscheck en regelmatig handen wassen. Maar er is wel degelijk een verschil tussen 16 mensen op een vliegtuig die elk apart zitten en 65 zonder beenruimte.

Het zou best kunnen dat naar Florida vliegen binnen enkele weken geen optie meer is. De gouverneur van de staat had opgeroepen om reizen tussen staten ook aan banden te leggen.

Prijskaartje

Overigens zijn de dalende olieprijzen geen reden om de prijs van een vliegtuigticket te laten zakken. Daarvoor is de vraag te hoog. Soms moeten vliegtuigen uit een andere stad komen om mensen op te pikken en dan door te vliegen naar het zuiden. De kosten lopen dus op.

Mocht u zelf interesse hebben in een eenzame vlucht van New York naar Miami: voor een vliegtuigje dat tot zeven mensen kan vervoeren betaalt u 13.000 dollar, zonder taksen. New York-LA op een vliegtuigje voor 14 komt u al snel op 39.000 dollar.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20