Beurs van New York sluit en gaat over op elektronisch beleggen

Het Amerikaanse beursgebouw sluit tijdelijk de deuren. Alle beurshandel gebeurt vanaf maandag voor onbepaalde tijd alleen elektronisch. Dat meldt de New York Stock Exchange (NYSE).

De reden voor de sluiting is de verspreiding van het coronavirus covid-19. De beurs wil de gezondheid van de traders beschermen.

Eerder deze week testte een medewerker van de NYSE positief op covid-19, meldt de zakenzender CNBC. Dat zou deels aanleiding hebben gegeven tot de beslissing.

‘Beurzen moeten openblijven’

‘Hoewel we de beursvloer sluiten, zijn we er wel van overtuigd dat de beurzen moeten openblijven’, zegt voorzitter Stacey Cunningham. De afgelopen dagen klonken er meer en meer stemmen die ijveren voor een wereldwijde sluiting van de beurzen.

De aandelenmarkten hebben er dan ook niet hun beste parcours opzitten. De brede S&P500-index noteert ondertussen 30 procent onder zijn recentste piek en de Dow Jones-index ging woensdag voor het eerst in drie jaar onder de 20.000 punten.

Ook in eigen land gaat het de beurs niet voor de wind. De Bel20 staat al meer dan 20 procent lager dan zijn jongste hoogtepunt.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20