PXL-NeXT organiseert opleidingen op maat voor bedrijven die willen

Vind je niet de opleiding die jouw bedrijf nodig heeft? PXL-NeXT organiseert opleidingen op maat voor bedrijven die willen groeien.

Medewerkers continu bijscholen is een noodzaak voor elk bedrijf. Maar wat als een bedrijf een opleidingsnood heeft die niet gedekt wordt door het open aanbod? Dan brengt een opleiding op maat redding.

Opleidingen op maat hebben hun plaats naast op andere opleidingstrajecten zoals postgraduaten en kortlopende opleidingen over actuele onderwerpen, zegt Hannelore Schuurmans, Sales Manager bij PXL-NeXT. “In de dynamische zakenwereld van vandaag begrijpen we bij PXL-NeXT dat standaardoplossingen niet langer voldoen aan de diverse educatieve behoeften van bedrijven. Onze op maat gemaakte bedrijfsopleidingen zijn dan ook geen ‘one-size-fits-all’ benadering, maar eerder een verfijnde kunst waarbij we de unieke melodie van elk bedrijf in Limburg vangen.”

De juiste match

Het team van PXL-NeXT bekijkt daarom samen met het bedrijf wat juist de vraag is, onder welke vorm, op welke termijn en op welke locatie ze de opleiding wensen. Dat kan een reeks sessies overdag of ’s avonds zijn, maar evengoed een doorgedreven opleiding van twee dagen.

Zodra de vraag duidelijk gedefinieerd is, gaan de business developers van PXL-NeXT op zoek naar de trainer die best bij de noden van de klant aansluit. “Daar hebben we natuurlijk het voordeel dat we met Hogeschool PXL en SyntraPXL een groot netwerk hebben van docenten en experts in allerlei vakgebieden. Zodra we de juiste persoon gevonden hebben, stellen we die aan de klant voor om zeker te zijn dat er een match is,” licht Hannelore Schuurmans toe.

Zo zocht KLAV, het Koninklijk Limburgs Apothekers Verbond, een opleiding om de samenwerking tussen verschillende teams te verbeteren. “Dat was een nood die door de medewerkers zelf werd aangehaald. Uit ons netwerk werd Veroniek Jacobs naar voren geschoven als experte in dit thema. Zij werd nauw betrokken bij de samenstelling van het programma om zo haar expertise zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de noden van de klant.”.”

Offerte op maat

Deze opleidingen op maar kunnen zowel op één van de locaties van PXL-NeXT als bij de onderneming zelf. De prijs van zo’n maatopleiding hangt af van verschillende factoren zoals het aantal sessies en de duur van de sessies. “Klanten krijgen ook een offerte op maat, zodat ze op voorhand weten wat de opleiding zal kosten”, zegt Hannelore Schuurmans.

Er bestaan verschillende kanalen om opleidingen op maat (deels) te laten subsidiëren, bijvoorbeeld via de kmo-portefeuille. Het team van PXL-Next maakt bedrijven daar ook wegwijs in. “We ontzorgen de klanten eigenlijk vanaf de eerste vraag naar een opleiding tot de evaluatie achteraf”, stelt Hannelore Schuurmans.

Bij KLAV was die evaluatie alvast positief. “We bedanken Veroniek Jacobs voor haar expertise, inzichten, dynamiek en energie. Door haar doel- en op maat gerichte aanpak (maar ook zeker haar goede intuïtie) wist ze goed in te schatten wat we nodig hebben en waar we als team of organisatie op willen/moeten inzetten. Wij zij heel erg benieuwd naar het vervolg,” liet het apothekersverbond na afloop weten.

Meer weten over opleidingen op maat? Klik hier.

Meer