The Bridge bereikt definitieve hoogte

De structuur van de wolkenkrabber The Bridge in de wijk Wola in Warschau heeft zijn definitieve hoogte bereikt, namelijk 174 meter. De bouwers hebben zojuist de laatste technische verdieping voltooid.

Installatie- en afwerkingswerkzaamheden binnen het gebouw en de montage van de gevel zijn nog bezig.
De glazen gevel met karakteristieke ‘razor blades’ beslaat al 18 verdiepingen.

In totaal zal The Bridge 47.000 vierkante meter beslaan verdeeld over 40 verdiepingen. Elke verdieping van het door Ghelamco ontwikkelde kantoorgebouw is verschillend, dankzij de gebeeldhouwde vorm van het gebouw.

Wat architectuur betreft, springt The Bridge zeker in het oog vergeleken met andere wolkenkrabbers in Warschau en ik ben ervan overtuigd dat het een waardevol en herkenbaar element van het stadsbeeld zal worden.

Jarosław Zagórski, algemeen directeur, Ghelamco Polen

Naast de SmartScore en WiredScore certificaten op Platina-niveau, zal de wolkenkrabber ook gecertificeerd worden volgens de WELL, BREEAM, Green Building Standard en Barrièrevrije systemen. Het is de bedoeling dat het gebouw energieneutraal is en voor 100 procent wordt voorzien van schone energie afkomstig van fotovoltaïsche boerderijen.

The Bridge zal verbonden worden met het aangrenzende, historische Bellona-gebouw via een 18 meter hoge lobby. Momenteel zijn er ook bouwwerkzaamheden aan de gang in het Bellona-gebouw, dat deel zal uitmaken van het kantorencomplex.

De historische hal met een zuilengalerij en een representatieve trap wordt blootgelegd en gerenoveerd. Op de hogere verdiepingen komt moderne kantoorruimte en op de begane grond is ruimte bedoeld voor een restaurant of café. De geplande voltooiingsdatum van de bouw is het eerste kwartaal van 2025.

Bron: Eurobuild Central & Eastern Europe

Meer