Professionele worstelaar MJF lanceert eigen cryptomunt “omdat Bitcoin en Dogecoin rommel zijn”

Maxwell Jacob Friedman, een Amerikaanse professionele worstelaar, heeft een eigen cryptomunt gelanceerd. De digitale munt heeft de naam $MJF gekregen. “Bitcoin is rommel. Dogecoin is rommel”, liet hij vrijdag via Twitter weten.

De Amerikaanse worstelaar heeft voor de ontwikkeling van de munt samengewerkt met Rally Network, een bedrijf dat mensen helpt om hun eigen cryptomunt te creëren op de blockchain Ethereum (ETH). De $MJF-tokens zullen verwisselbaar zijn met Rally Network’s eigen ERC-20-token $RLY.

“Beter dan jij”

In een niet zo bescheiden tweet zei Friedman dat Bitcoin en Dogecoin rommel zijn. Over zijn eigen cryptomunt is hij dan weer bijzonder euforisch: “Beter dan jij en dat weet je!”

De worstelaar heeft ook een document toegevoegd aan zijn tweet waarin hij meer uitleg geeft over $MJF. “Door meesterlijk mijn eigen munt te creëren, geef ik jullie een kans om deel uit te maken van mijn persoonlijke economie”, staat er te lezen. “Ik kan niets slimmer bedenken om deel van uit te maken, aangezien ik de grootste ster zal zijn die ooit geleefd heeft.”

Cryptomunten in het rood

Het is duidelijk dat de worstelaar een minachtende toon aanhoudt in zijn boodschap. Zo staat er in zijn verklaring dat het kopen van zijn cryptomunten met het Rally Network gemakkelijk zou moeten zijn “zelfs voor de domste van de domsten met een kredietkaart”.

Friedman brengt zijn eigen munt uit op het moment dat de andere cryptomunten het moeilijk hebben. Zo is de koers van Bitcoin (BTC) gezakt tot 36.600 dollar nadat het eerder deze week even de kaap van 40.000 dollar had gerond. Ook de andere cryptomunten hebben veel moeite om het verlies van de afgelopen weken goed te maken. Dogecoin (DOGE) is met een waarde van 0,28 dollar ruim de helft minder waard dan op het hoogtepunt in mei. Op 8 mei was de koers van de grapmunt gestegen tot 0,72 dollar, een recordhoogte.

(am)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20