Prijsverhogingen en een derde dosis: Pfizer doet zijn toekomstplannen voor het coronavaccin uit de doeken

Tijdens een online conferentie over gezondheidszorg, die door de Britse bank Barclays werd georganiseerd, hebben twee financiële directeuren van Pfizer hun toekomstplannen voor hun Covid-19-vaccin uiteengezet. Hun verklaringen gingen enigszins onopgemerkt voorbij, maar zijn toch het vermelden waard.

De Barclays Global Healthcare Conference werd bijgewoond door Pfizer’s Chief Financial Officer, Frank D’Amelio, en Pfizer’s Senior Vice President van Investor Relations, Chuck Triano.

Tijdens één van zijn krachtige verklaringen zei D’Amelio dat Pfizer financieel een ‘belangrijke kans’ ziet in het feit dat het coronavirus van het pandemische stadium naar het endemische stadium zal overgaan. Dat wil zeggen, het moment waarop wij gewend zullen zijn aan een leven met het virus, zonder dat het onze manier van leven al te zeer verstoort. Op dat moment zal Pfizer de prijzen van zijn vaccin meer dan waarschijnlijk verhogen.

‘Als u kijkt naar hoe de huidige vraag en prijzen worden bepaald, is het duidelijk dat ze niet worden bepaald door wat ik normale marktomstandigheden of normale marktkrachten zou noemen… Ze worden bepaald door de pandemische toestand waarin we ons bevinden en de behoeften van regeringen om dosissen te krijgen van verschillende vaccinleveranciers’, merkte de CFO van Pfizer op.

Derde dosis en jaarlijkse vaccinatie

In hun toespraak gingen de twee directeurs van Pfizer ook in op de kwestie van de jaarlijkse vaccinatie. Hoewel de internationale gezondheidsautoriteiten nog niets hebben besloten, menen zij dat het Covid-19-vaccin inderdaad elk jaar zal moeten worden vernieuwd.

‘Wij denken dat het steeds waarschijnlijker wordt dat een jaarlijkse hervaccinatie noodzakelijk zal zijn’, bevestigde D’Amelio, die zei dat daarvoor ‘waarschijnlijk’ maar één dosis nodig zou zijn, in tegenstelling tot de twee doses die nu worden toegediend.

Tenslotte kwam D’Amelio terug op een aankondiging van zijn bedrijf van enkele weken geleden: de eventuele toediening van een derde dosis, in deze pandemische situatie. Het doel: varianten bestrijden.

‘Wij zullen een derde dosis van ons vaccin evalueren om inzicht te krijgen in de duurzaamheid van de immuniteit en de werkzaamheid tegen deze opkomende virusvarianten’, aldus D’Amelio.

Alle verklaringen van D’Amelio en Triano tijdens de conferentie zijn hier neergeschreven.

Lees ook:

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20