Presteer beter als bedrijf: investeer in gezond meubilair

Geschreven met branded content van Meubelzorg.be.

Bedrijven hebben baat bij het creëren van een gezonde, comfortabele werkomgeving. Gelukkige werknemers zouden namelijk heel wat productiever zijn. Hoe kan een kantoorruimte dan precies op een gezonde manier worden ingericht? Ontdek hoe ergonomisch meubilair in elkaar zit, waarom het zo’n wondermiddel is en hoe je als bedrijf beter kunt presteren door te investeren in gezondheid.

Wat doet ergonomisch meubilair precies?

Last van je rug of je nek? Hoofdpijn? Het zal wel stress, of vermoeidheid zijn. Dat kan, maar wat zeker is, is dat al die klachten en hun vermoedelijke oorzaken, in veel gevallen terug te leiden zijn naar het werk. We zitten op kantoor namelijk vaak langdurig in dezelfde houding. Als het bovendien om een slechte houding gaat, zijn ook langdurige gezondheidsproblemen niet veraf. Gelukkig kan het juiste meubilair al het grootste probleem oplossen. 

Ergonomische bureaus en stoelen, zoals de Sta op zetel van meubelzorg, zijn makkelijk verstelbaar en aan te passen aan verschillende lichaamsbouwen en behoeften. Zo kunnen de meubels de natuurlijke houding van de gebruiker op de beste manier ondersteunen. De druk op het lichaam verkleint, het lichaam kan ontspannen en verliest minder energie aan stressoren, zodat werknemers ook minder snel vermoeid zullen zijn.

Gezond en productief

Dat beetje extra comfort heeft dus een positieve impact op zowel het fysieke als het mentale welzijn van werknemers. En dat leidt tot heel wat minder ziekteverzuim en meer geluk op het werk. Bovendien zijn gezonde en gelukkige werknemers efficiënter en leveren ze betere resultaten. Investeren in ergonomisch meubilair is dus niet alleen een blijk van waardering voor het personeel, maar ook een slimme zet om de productiviteit te verhogen.

Eenvoudige ergonomische keuzes

Ergonomie kan op verschillende manieren op de werkvloer worden geïntroduceerd:

  • Moedig je werknemers aan om voldoende pauzes in te lassen en te bewegen tijdens de werkdag. Je kunt bijvoorbeeld yoga of wandelingen organiseren tijdens de lunch.
  • Bied ergonomische opleidingen aan, zodat werknemers kunnen leren wat ze verkeerd doen en wat gezondere houdingen zijn.
  • Voer een risicoanalyse uit om te bepalen welke werknemers een grotere kans hebben op gezondheidsproblemen door verkeerde houdingen.
  • Overweeg een herontwerp van de kantoorruimte of een investering in nieuwe, aanpasbare meubels. Je kunt bijvoorbeeld een relaxzetel online bestellen voor een rustruimte op het werk.

Investeren in ergonomisch meubilair is een duidelijke win-winsituatie, en eentje met langdurige voordelen. Bedrijven maken een strategische keuze voor de lange termijn als ze inzetten op een gezonde en efficiënte werkomgeving.

Meer