Premier De Croo: ‘Grote festivals mogelijk in tweede helft van de zomer’

In de tweede helft van de zomer moet het volgens premier Alexander De Croo mogelijk zijn om in ons land opnieuw enkele grotere festivals in ons land te organiseren. Dat meldt zijn woordvoerder. De premier had daarover dit weekend een contact met onder meer de festivalorganisatoren van Tomorrowland.

Het Overlegcomité zal dinsdag de precieze details bespreken en de voorwaarden vastleggen. Daarbij wordt er gedacht om toegang te geven op basis van het Europese ‘green certificate’. Premier De Croo besprak de uitwerking van dat Europees vaccinatiepaspoort dit weekend nog met zijn Europese collega’s tijdens de Europese Raad.

Wie nog niet volledig beschermd is door vaccinatie zou zich elke dag moeten laten sneltesten en de toegang zou beperkt worden tot Europese bezoekers (inwoners van de Europese Economische Ruimte en het Verenigd Koninkrijk). Toegang zou ook enkel mogelijk zijn met vooraf gekochte tickets om contact tracing mogelijk te maken.

Premier De Croo is ervan overtuigd dat het mogelijk moet zijn dit goed en veilig te organiseren. ‘Tegen augustus hebben alle volwassenen in ons land de kans gehad om zich te laten vaccineren. Bovendien hebben we in ons land ontzettend veel expertise in de evenementen- en festivalsector. Het gaat om professionals die tot de wereldtop behoren’, klinkt het.

Meer