Potentiële overwinning Democraten bij senaatsverkiezingen zet techaandelen onder druk

De senaatsverkiezingen in Georgia zetten de techaandelen onder druk. Volgens de officiële resultaten hebben de Democraten al één van de twee senaatszetels in Georgia in handen. Ook de tweede zetel lijkt naar de Democraten te gaan.

De senaatsverkiezingen in Georgia hebben veel Amerikanen op de been gebracht. Dat is ook geen toeval want wie de verkiezingen wint heeft een meerderheid in de Senaat. Indien de Democraten de twee zetels binnenhalen is het voor de president-elect Joe Biden veel gemakkelijker om zijn beleid te voeren. De Democraten hebben ook al een meerderheid in het Huis van Afgevaardigden.

Techbedrijven vrezen hogere belastingen

Hoe dan ook hebben de Democraten al zeker één zetel bemachtigd. Raphael Warnock heeft zijn Republikeinse tegenstander Kelly Loeffler verslagen. Ook de Democraat Jon Ossoff eist de overwinning op, al is er nog geen bevestiging.

Een overwinning voor de Democraten zou wel eens nefast kunnen zijn voor de techbedrijven. Zij vrezen dat Biden de belastingen gaat verhogen en meer regelgevingen gaat doorvoeren. De Nasdaq ging dan ook 1,32 procent lager na het luiden van de openingsbel. De Dow Jones verloor 0,2 procent en de S&P500 ging er 0,47 op achteruit.

Moderna naar omhoog na Europese goedkeuring

Het Europese Geneesmiddelenagentschap heeft het coronavaccin van Moderna goedgekeurd. Het vaccin voldoet aan alle eisen voor een voorwaardelijke markttoelating en zal gebruikt worden op mensen vanaf 18 jaar. Dat meldt het EMA in een persbericht. Het aandeel van Moderna ging er na het luiden van de openingsbel 2,12 procent op vooruit/achteruit.

UnitedHealth, een bedrijf actief in de gezondheidszorg, verloor 1,54 procent na het nieuws dat het het gezondheidszorgtechnologiebedrijf Change Healthcare overneemt voor 25,75 dollar per aandeel. Het aandeel van Change Healthcare schoot met 31,86 procent omhoog.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20