PostNL levert vaccins en medicijnen aan huis in België

Het Nederlandse postbedrijf PostNL wordt leverancier van farmaproducten. Wie een medicijn of vaccin nodig heeft, kan dat via het ziekenhuis of de groothandel bestellen en aan de deur afgeleverd krijgen.

Onder de naam Pharma & Care leverde PostNL al medische producten aan ziekenhuizen en apothekers, maar de groep breidt dat nu rechtstreeks uit naar patiënten. ‘De druk op de zorgsector is enorm door het dreigende tekort aan personeel, de vergrijzing en de coronacrisis’, zegt Nicolas Vannieuwenhuyze van Pharma & Care in België in een persbericht. ‘Als anderen dan bepaalde taken overnemen, kunnen de beschikbare zorgverstrekkers zich volledig op hun zorgtaken concentreren.’

Het bedrijf levert daarnaast ook fysieke producten als rollators, ziekenbedden, matrassen en bepaalde toestellen. De bezorgers steken ze in elkaar en geven uitleg bij het gebruik.

Thuisbezorging

Thuisbezorging wordt steeds belangrijker nu mensen sinds de lockdown meer gewend zijn geraakt aan online bestellen. Maandag raakte nog bekend dat de Nederlandse bezorgdienst Bringly plannen heeft om zich ook in België te vestigen.

Maar in volle coronacrisis werden ziekenhuizen ook overspoeld door coronapatiënten, waardoor er amper nog bedden vrij waren en mensen met andere problemen moesten terugvallen op thuiszorg. Om het extra werk van leveringen voor ziekenhuizen te beperken, besliste PostNL de taken op zich te nemen.

Uitstekende resultaten

PostNL benadrukt dat alle transporten volgens de standaarden in de medische sector verlopen en dat alle bezorgers een opleiding hebben gekregen om op een goede manier met de producten om te springen.

De Nederlanders maakten vorige week nog uitstekende kwartaalresultaten bekend dankzij de e-commerceboost tijdens de coronacrisis. Daardoor kon het bedrijf meer pakjes leveren. Tegen eind 2021 zou er ook een nieuw sorteercentrum moeten komen in België.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20