PostNL stort zich verder op Belgische markt met nieuw sorteercentrum

PostNL gaat tegen eigen 2021 een nieuw sorteer- en distributiecentrum bouwen in Willebroek, waar dagelijks tot 120.000 pakketten verwerkt zullen worden. Dat heeft het Nederlandse postbedrijf maandag aangekondigd. Er zullen ongeveer 400 mensen werken.

‘Door de bouw van een hoogtechnologisch sorteer- en distributiecentrum in België spelen we verder in op de groeiende e-commercemarkt’, zegt Rudy Van Rillaer van PostNL België. ‘De volledige sortering gebeurt aan hoge snelheid, tot in de camionettes van de bezorgers toe, dankzij de technologische installatie.’

In Nederland nam PostNL vorig jaar al drie hoogtechnologische sorteer- en distributiecentra in gebruik. Nu volgt dus een eerste in België. De sortering voor de Belgische markt zal voortaan vanuit Willebroek gebeuren. Dat betekent dat alle pakjes die bij Belgische winkels besteld worden in de Antwerpse gemeente verwerkt zullen worden, net als een groot deel van de pakjes uit buitenlandse webshops. De 400 werknemers waarover PostNL spreekt, zijn inclusief de bezorgers. ‘In het centrum plannen we in eerste instantie 150 mensen aan te werven, maar dat is nu nog moeilijk te zeggen’, zegt Lies Florentie van PostNL België.

Momenteel werken in de zes sorteercentra en kantoren van het bedrijf in België al 450 mensen.

PostNL maakte maandag ook resultaten bekend voor het eerste kwartaal. De omzet steeg met 2,5 procent naar 701 miljoen euro. Vooral de pakjesdivisie deed het goed dankzij de coronacrisis. Daar steeg de omzet 4 procent tot 414 miljoen euro.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20