“Porsche werkt aan verdere diversifiëring portfolio”

De Duitse autofabrikant Porsche koestert plannen om een ​​auto te bouwen die groter, langer en breder is dan de Cayenne, de middelgrote crossover die de constructeur momenteel in portefeuille heeft. Met het nieuwe model zal de portefeuille van Porsche weer nieuwe grenzen verkennen. Dat zegt de nieuwssite Automotive News, gebaseerd op uitspraken van een aantal verkopers van Porsche in de Verenigde Staten.

Porsche zou zich met het nieuwe model, dat mogelijk in de tweede helft van dit decennium op de markt zou komen, een positie op de markt van de grote SUV-types willen verzekeren.

Nieuwe concepten

“Porsche was ooit louter een fabrikant van sportwagens, maar is in recentere tijden ook begonnen met de verkoop van sportieve crossovers”, merkt Automotive News op. “De Duitse constructeur zou nu echter plannen hebben om zijn aanbod nog verder te diversifiëren.”

“Daarbij zou worden gedacht aan een groot-SUV type, dat het midden zou houden tussen een sedan en een crossover en dat met drie rijen zetels zou zijn uitgerust, een primeur in de geschiedenis van Porsche.” De nieuwe wagen zou volgens waarnemers de concurrentie met de BMW XM moeten opnemen.

Een woordvoerder van Porsche Cars North America betoogde in een reactie op de berichten dat het bedrijf niet wenst in te gaan op speculaties over toekomstige trends of realisaties, maar verklaarde wel dat de constructeur met zijn project Porsche Unseen geregeld nieuwe concepten onder de loep neemt.

Daarbij wordt opgemerkt dat de meeste van die ontwikkelingen bij een concept blijven en nooit verder zullen worden ontwikkeld, maar vaak wel een belangrijke bron van inspiratie vormen.

Project Landjet

Hoewel Porsche ook geen bijzonderheden over de aandrijflijn van de nieuwe ontwikkeling verstrekt, benadrukten de Amerikaanse verkopers dat de wagen wellicht in eerste instantie als een plug-in hybride op de markt zou worden gebracht. Nadien zou een versie volgen die volledig door batterijen wordt aangedreven.

Volgens een aantal waarnemers moet wellicht een link gelegd worden met het project Landjet dat door de VW Group, het moederbedrijf van Porsche, wordt ontwikkeld.

Landjet zou immers de basis voor een nieuw platform worden dat zowel door Audi, Porsche als Bentley kan worden gebruikt voor de bouw van elektrische wagens.

(lp)

Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Robin Van den Bogaert
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto