Populairste Belgische TikTok-gebruiker raakt account kwijt

Stien Edlund, de bekendste TikTokster van België, is haar account kwijt. De 18-jarige kan haar 2,6 miljoen volgers niet meer bereiken omdat ze de richtlijnen niet nageleefd zou hebben.

De Vlaamse ontdekte het probleem donderdagavond. Opeens kon ze niet meer inloggen op de Chinese jongerenapp. TikTok is de opvolger van Musical.ly en fungeert als sociaal netwerk waarmee gebruikers korte filmpjes maken. Veel jongeren gebruiken het om playbackvideo’s op te nemen, al is de populariteit lichtjes aan het wegebben.

Stien Edlund is de toegang tot de applicatie ontzegd omdat ze de richtlijnen niet naleefde volgens TikTok. Zelf valt ze uit de lucht. ‘Ik dacht eerst dat ik gehackt was. We weten totaal niet wat ik misdaan zou hebben. Mijn management probeert het nu op te lossen, maar het is niet makkelijk om contact op te nemen met TikTok’, vertelt ze in bovenstaande video.

De 18-jarige werd bekend dankzij de applicatie en presenteert nu ook televisieprogramma’s op VTM KIDS. Ze heeft ook deals met Warner Music, ZEB en Dreamland. Volgens Edlund zijn er intussen nep-accounts op TikTok aangemaakt. ‘Ik bén het niet. Ik vind het ook niet leuk dat sommigen van deze situatie gebruikmaken’, stelt ze.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20