Pfizer-vaccin beschermt tegen Britse en Zuid-Afrikaanse coronavariant

Volgens de producenten Pfizer en BioNTech werkt hun vaccin ook tegen de Britse en Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus.Er is geen nieuw vaccin nodig.’

Het Pfizer-BioNTech-vaccin behoudt het overgrote deel van zijn werkzaamheid tegen de belangrijkste mutaties van de Britse en Zuid-Afrikaanse varianten van het coronavirus, maakten de twee bedrijven donderdag bekend per communiqué.

In-vitrotests hebben niet aangetoond dat er een nieuw vaccin nodig is om opkomende varianten aan te pakken. ‘We zijn van mening dat de kleine verschillen in virale neutralisatie die in deze onderzoeken werden waargenomen, waarschijnlijk niet zullen leiden tot een significante vermindering van de effectiviteit van het vaccin.’

‘Klaar om te reageren’

Ze benadrukken dat ze oprukkende varianten blijven volgen ‘en bereid zijn om te reageren’ als een van deze mutaties toch resistent zou zijn tegen het vaccin.

Eerder maakte ook Moderna bekend dat zijn vaccin werkt tegen de recentelijk opgedoken besmettelijkere varianten van het coronavirus.

Wat voorafging: Eerste testresultaten zijn bekend: Pfizer-vaccin werkt tegen Britse variant

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20