Pfizer-vaccin heeft geen nieuwe aanpassingen nodig om varianten te bestrijden

BioNTech, het biotechbedrijf achter het vaccin van Pfizer, beweert in een bericht dat er niet gesleuteld moet worden aan het Pfizer-vaccin om de varianten van het coronavirus te bestrijden.

‘Tot op heden zijn er geen aanwijzingen dat een aanpassing van het huidige vaccin van BioNTech nodig is tegen de belangrijkste geïdentificeerde opkomende varianten’, schreef het bedrijf in een mededeling naar aanleiding van de presentatie van zijn financiële resultaten.

De betrokken varianten zijn de zogenaamde Britse, Indiase, Braziliaanse en Zuid-Afrikaanse varianten. Het biotechbedrijf zegt echter dat het is voorbereid voor het geval een variant resistentie ontwikkelt.

We herinneren u eraan dat het mRNA-vaccin voor 95 procent werkzaam is tegen de basisversie SARS-cov-2. Volgens de laatste resultaten is het nog steeds 89,5 procent effectief tegen de Britse variant en 75 procent effectief tegen de Zuid-Afrikaanse variant. Het vaccin beschermt ook bijna volledig tegen de ontwikkeling van ernstige vormen van de ziekte.

Pfizer distribueert het vaccin van BioNTech in meer dan 90 landen over de hele wereld en is van plan de productie op te voeren tot 3 miljard doses tegen het einde van het jaar.

Lees ook:

Meer