Hoe kan ik een persoonlijke lening aanvragen?

Hoe kan ik een persoonlijke lening aanvragen?

Je hebt een project in gedachten, maar hebt niet de financiële middelen om je plannen uit te voeren? Je denkt erover om een persoonlijke ​​lening aan te vragen bij je bank. Voordat je hierover beslist, moet je weten welke lening precies bij jouw project past.

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS).Daar kunt u gratis uw lening simuleren aan aantrekkelijke tarieven Let op: geld lenen kost ook geld!.Meer informatie

Wat zijn persoonlijke leningen?

Persoonlijke leningen zijn een type lening op afbetaling. Dat betekent dat je een vast bedrag aan geld leent en dit terugbetaalt met rente in maandelijkse termijnen gedurende de looptijd van de lening – die doorgaans varieert van 12 tot 84 maanden. Hieronder staan ​​enkele cruciale zaken die je moet overwegen voordat je een lening afsluit:

 1. Controleer je kredietscore
  Of je bent goedgekeurd voor een lening en tegen welk tarief, hangt gedeeltelijk af van je credit score. Degenen met gemiddelde tot bovengemiddelde kredietscores worden waarschijnlijk goedgekeurd. Het is dus een goed idee om het aanvraagproces aan te gaan met een goede kredietscore.
 2. Stel je budget op
  Het is belangrijk om erachter te komen of je je zelfs een lening kan veroorloven voordat je er een aanvraagt. Daarvoor is budgettering nodig. Tel je inkomsten en je uitgaven bij elkaar en kijk waar een nieuwe maandelijkse betaling in je budget past. Als je de betalingen niet kan uitvoeren, moet je mogelijks op andere uitgaven besparen. Als je een budget maakt, kan je ook bepalen hoe lang je moet lenen.
 3. Je informatie klaar hebben
  Persoonlijke leningaanvragen zijn lang niet zo ingewikkeld als hypotheekaanvragen, waarvoor mogelijk veel papierwerk, taxaties en andere intensieve documentatie nodig is, maar je moet er wel voor zorgen dat je over de juiste informatie beschikt voor een succesvolle kredietaanvraag.
 4. Kijk rond voor de beste tarieven
  Een belangrijke les als het gaat om het verkrijgen van een persoonlijke lening is om rond te kijken. Kies niet alleen een geldverstrekker die goed klinkt – kijk wat er nog meer is. Sommige kredietverstrekkers bieden mogelijk lagere rentetarieven voor hetzelfde geleende bedrag dan andere.
 5. Een persoonlijke lening kiezen
  Hoewel een persoonlijke lening een goede optie kan zijn als je extra geld nodig hebt voor een specifiek doel, zijn er veel factoren die je moet overwegen voordat je beslist welk type krediet het beste is voor jouw situatie. Terwijl je nadenkt over hoe je een persoonlijke lening kan krijgen die past bij jouw financiële behoeften, zijn hier andere factoren waarmee je rekening moet houden:

Bereken hoeveel je nodig hebt, vraag de kredietgever of de rentevoet op een lening je credit score zal beïnvloeden. Als je een jonge lener bent zonder voorgeschiedenis op het gebied van lenen, zijn online kredietverstrekkers vaak een betere optie omdat zij naar criteria als opleiding en carrière kijken.

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Neem zeker een kijkje op de website van Cetelem (BNP PARIBAS). Daar kunt u gratis uw lening simuleren aan aantrekkelijke tarieven Let op: geld lenen kost ook geld!.Meer informatie
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20