Pensioenfondsen brachten vorig jaar 9,8 procent in het laatje

De pensioenfondsen gingen in 2023 gepaard met een gemiddeld rendement van 9,8 procent, leren cijfers van de sectorfederatie Pensioplus. Dat is een wereld van verschil met 2022. Toen liep het verlies op tot bijna 15 procent.

Waarom is dit belangrijk?

Werkgevers kunnen via de tweede pensioenpijler hun werknemers helpen om te sparen voor hun oude dag. Wie via die weg een extra pensioenspaarpotje aanlegt, doet dat ofwel via een groepsverzekering ofwel met een pensioenfonds. De werkgever maakt de keuze.

In het nieuws: De pensioenfondsen legden vorig jaar een gemiddeld rendement van 9,8 procent voor. Dat is geen onbelangrijk gegeven, want ongeveer 2 miljoen werknemers sparen zo voor hun oude dag. In totaal zijn er 162 pensioenfondsen.

  • Als we rekening houden met de inflatie komt het reële rendement uit op 8,4 procent.
  • De fondsen hebben veel beter gepresteerd dan in 2022. Door een slecht beursjaar zagen ze gemiddeld 14,8 procent in rook opgaan.

Opgemerkt: Er zijn wel grote versc

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer