Pechverhelping in het Buitenland

Op het moment dat je van plan bent om met je auto onze landsgrenzen over te steken, bijvoorbeeld om op vakantie te gaan, dan is pechverhelping buitenland absoluut een aan te raden verzekering. Tijdens je vakantie wil je je immers geen zorgen maken over autopech en de manier waarop je op de plaats van bestemming komt als je auto je in de steek laat. Ook zorgen over de repatriëring van je auto bij panne kun je doorgaans niet gebruiken als je op reis bent in het buitenland. Dit geldt uiteraard ook voor kwestie duie te maken hebben met het vervoer van je bagage bij autopech.

Onaangename verrassingen goed opvangen

Schermafbeelding 2016-06-10 om 10.53.12

Door een pechverhelping af te sluiten kun je echter de onaangename verrassingen, waar autopech doorgaans mee samen gaat, prima opvangen zodat je met een gerust hart kunt vertrekken naar je vakantiebestemming. Pechverhelping is geen overbodige luxe als je met de auto op vakantie gaat. Je vakantieperiode gaat immers voor de meeste mensen al van start als je de voordeur achter e in het slot hebt gedraaid.

Waar kan ik pechverhelping buitenland afsluiten?

  • Pechverhelping buitenland is een vorm van bijstand die je waarschijnlijk niet heel het jaar nodig zult hebben. Om die reden kun je bij diverse verzekeraars vandaag de daag eveneens een tijdelijk pechverhelping buitenland aangaan. Je kunt dus alleen van deze bijstand gebruikmaken, en ervoor betalen, gedurende een vakantieperiode. De rest van het jaar betaal je dus ook geen premie voor pechverhelping in het buitenland.
  • Voordat een keuze gaat maken met betrekking tot pechverhelping in het buitenland, doe je er verstandig aan om goed na te denken over het aantal keren dat je over onze landsgrenzen vertoeft. Indien je alleen naar het buitenland gaat om in de zomer vakantie te vieren, soms een weekendje weggaat in één van onze buurlanden of ook regelmatig op wintersport gaat, dan kun je daar de verzekering voor pechverhelping in het buitenland op aanpassen.
  • De keren dat je in het buitenland verblijft, zijn dan ook voor een belangrijk deel bepalend bij het kiezen en het afsluiten van de meest voordelige verzekering voor pechverhelping over de grens. Een heleboel mensen kiezen echter voor een doorlopende pechverhelping in het buitenland bijstand omdat ze op die manier altijd met een gerust hart op reis kunnen. Andere willen liever niet onnodig veel betalen voor deze verzekering en sluiten pechverhelping in het buitenland steeds weer opnieuw af. De dienstverlening zal overigens in beide gevallen niet verschillen.

Welke pechverhelping moet ik kiezen? 

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Bij Allianz Assistance kunt u 24u/24 en 7/7 rekenen op snelle, professionele hulp bij pech met uw auto of motor.Meer informatie

Welke verplichtingen heb ik in het buitenland?

Behalve een degelijke verzekering voor pechverhelping in het buitenland afsluiten, is het ook van essentieel belang om te denken aan eventueel in het buitenland verplichte autoaccessoires ten behoeve van de veiligheid in andere landen. In andere landen gelden immers andere regels dan bij ons en bepaalde autoaccessoires kunnen zelfs wettelijk verplicht zijn. Welke accessoires je in je auto mee dient te nemen, kan echter van land tot land sterk uiteenlopen. Daarnaast kunnen sommige accessoires alleen aanbevolen zijn. Voordat je met je auto een buitenlandreis gaat maken, doe je er verstandig aan om na te gaan wat je allemaal bij je dient te hebben. Pas op het moment dat je ook op dit gebied je zaakjes goed op orde hebt, kun je zorgeloos van je trip gaan genieten.

Bijstand in het buitenland

Op het ogenblik dat je in het buitenland gebruik moet maken van de bijstand op het gebied van pechverhelping, dan dien je direct het noodnummer te bellen dat op je verzekeringspas of –papieren staat vermeld. Je kunt dan je verhaal in het Nederland doen tegen de medewerker van de noodcentrale. Vervolgens zal deze persoon je vertellen wat er verder dient te gebeuren en wat je van de pechverhelping kunt verwachten.

Wanneer je auto bijvoorbeeld gerepareerd dient te worden, dan zal er een garage voor je in de buurt worden opgezocht. Als je er met je auto nog naartoe kunt rijden, dan zal de medewerker van de noodcentrale de garagist op de hoogte brengen van je komst en de autoproblemen alvast doorspreken. Dit voorkomt een moeilijke communicatie in een vreemde taal en dus ook een heleboel ergernis en frustratie. Voor een auto die niet meer verder kan, of mag, rijden zal de noodcentrale een takelwagen regelen die zelfs het voertuig naar België kan brengen. Voor de bestuurder en eventuele passagiers zal bovendien vervoer naar huis, of de vakantiebestemming worden geregeld. Dit kan betekenen dat je een vervangend voertuig in bruikleen krijgt of dat er bijvoorbeeld een taxi wordt geregeld. Ook extra kosten bijvoorbeeld voor een verblijf in een hotel zullen doorgaans worden vergoed door de verzekering.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20