Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 01 OKT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

‘Passenger Locator’-formulier niet ingevuld? 250 euro boete

Logo Business AM
Coronacrisis

04/08/2020 | Florian Callens | 2 min leestijd

Isopix

Wie het verplichte ‘Passenger Locator’-formulier niet invult voor hij of zij terugkeert naar België uit het buitenland riskeert een boete van 250 euro. Dat laat de federale politie weten. Tot nu toe hield de politie het bij controles op een waarschuwing, maar daar komt nu dus verandering in.

Wie meer dan 48 uur in het buitenland is geweest en terugkeert naar België moet sinds 1 augustus voor hij of zij terugkeert online een formulier invullen. Dat Passenger Locator Form moet ervoor zorgen dat de overheid besmettingen met het coronavirus bij reizigers beter kan controleren en mensen die een risico lopen beter beschermd kunnen worden.

Verplicht

Het invullen van dat formulier is sinds afgelopen zaterdag verplicht, onafhankelijk van met welk voertuig u reist. Uit controle blijkt echter dat heel wat mensen het document niet invullen. VRT meldt dat bij een politiecontrole aan de Franse grens in Adinkerke amper 18 van de 50 gecontroleerde bestuurders het formulier hadden ingevuld.

‘We hebben een aantal dagen gesensibiliseerd en geïnformeerd over het nut en het waarom van het formulier. We stellen vast dat heel wat mensen het niet hebben gedaan of het niet willen doen. Vanaf vandaag gaan we strenger optreden, omdat het echt wel belangrijk is dat het formulier wordt ingevuld’, zegt Sarah Frederickx, woordvoerder van de federale politie.

250 euro

Ook de komende dagen zal dus op verschillende plaatsen aan de grens gecontroleerd worden. ‘Je moet het formulier sowieso invullen van waar je ook komt, zelfs al is die zone groen. Stel dat die zone later rood wordt, is het belangrijk om dat te weten. Je wordt dan verwittigd, zodat het virus zich niet verder kan verspreiden’, legt Frederickx uit. Als je je gegevens correct invult, krijg je een bevestigingsmail met een QR-code. Wie die code niet kan voorleggen, riskeert een boete van 250 euro.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  33.962.216
 • Aantal
  doden
  1.014.095
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  118.452
 • Aantal
  doden
  10.016
Biden vs Trump
AMERIKAANSE VERKIEZINGEN
Volg het hier LIVE elke dag
Logo Business AM

Business AM | Stocks