Parket doet huiszoeking in kerncentrale van Doel

Het federaal parket heeft woensdag een huiszoeking gedaan op de site van de kerncentrale van Doel. Uitbater Engie Electrabel bevestigt berichtgeving daarover van de VRT.

Er is ook sprake van een huiszoeking op het hoofdkantoor van Engie in Brussel, maar dat kan het bedrijf niet bevestigen. ‘In het kader van een lopend onderzoek is een huiszoeking bezig op de site van de kerncentrale van Doel. We verlenen onze volledige medewerking’, zegt een woordvoerster.

Het gerecht onderzoekt een daad van sabotage in de kerncentrale van Doel 4. In augustus 2014 draaide daar iemand de afsluiter van een smeerolieleiding open. Daardoor liep de turbine vast en viel de reactor stil. Er was nooit nucleair gevaar, maar de materiële schade was enorm: meer dan 100 miljoen euro. De centrale moest lange tijd stil liggen en Engie Electrabel leed grote reputatieschade.

Enkele dagen geleden kwam er nog het nieuws dat volgens een Europees rapport onze kerncentrales niet opgewassen zijn tegen een vliegtuigcrash op de site van de centrales.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20