Parijs plant elektrische vliegende taxiroutes op tijd voor Olympische Spelen

Frankrijk zal in de komende maanden beginnen met het testen van elektrische luchttaxi’s op een hub buiten Parijs. Het doel is om twee speciale vliegroutes te hebben om passagiers te vervoeren op tijd voor de Olympische Zomerspelen van 2024.

Eén route verbindt de luchthavens van Parijs-Charles de Gaulle en Le Bourget, de andere route loopt tussen twee voorsteden ten zuidwesten van de Franse hoofdstad. Dat verklaart Aeroports de Paris donderdag.

Volocopter, Airbus, Vertical Aerospace Group, Lilium en Joby Aviation zijn enkele van de vliegtuigontwikkelaars die samen met de Franse burgerluchtvaartautoriteit aan het project deelnemen. De landings- en opstijgzones op de hub van Pontoise-Cormeilles-en-Vexin werden eerder dit jaar al aangepast voor de tests.

Nieuwe markt

Elektrische verticaal opstijgende en landende vliegtuigen, of eVTOL’s, zijn snel aan het opkomen als een nieuwe vervoersmarkt. De projecten trekken ontwikkelaars aan die honderden miljoenen in geld willen investeren. Andere Europese vlieghubs bevinden zich in het Verenigd Koninkrijk, het Britse Vertical Aerospace, en in Duitsland, Volocopter genaamd.

Het Franse project wordt toegevoegd aan een groeiende lijst van geplande bases over de hele wereld. Een van hen wordt geleid door het infrastructuurbedrijf Urban-Air Port en de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai. Die laatste streeft ernaar om begin volgend jaar zijn eerste site te openen, in Coventry, Engeland.

(mah)

Meer
Mijn Volglijst

BP koopt oplaadspecialist Amply Power

07/12/2021 17:38

(ABM FN-Dow Jones) BP heeft Amply Power gekocht, een Amerikaanse oplaadspecialist voor wagenparken met elektrische voertuigen. Dit maakte de Britse energiegigant dinsdagavond bekend zonder een overnameprijs te noemen.

BP wil Amply, dat 35 werknemers heeft, helpen ook in andere delen van de wereld actief te worden.

BP heeft reeds 11.000 elektrische oplaadpalen, maar wil dit in in 2030 hebben uitgebreid naar minimaal 70.000.

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20